Dovolená v hotelu nebo dobrodružství v přírodě

Přemýšlíte, jaká dovolená je pro vás ta pravá? Pokud máte dobrodružnou duši určitě oceníte dovolenou v přírodě, pokud dáváte naopak přednost luxusu, vyberte si odpočinek v hotelu. Podívejte se s námi na další výhody a nevýhody jednotlivých možností.

Kdy vyrazit do přírody

Patříte-li mezi milovníky dobrodružství a spaní pod širákem, dovolená v přírodě pro vás bude to pravé. Je na vás, jestli s sebou vezmete kamarády nebo třeba partnerku. Rozhodně byste však měli počítat s tím, že dovolená v přírodě se může nepříjemně zkomplikovat počasím, možným zraněným, a také nevyzpytatelností situací, které přijdou. O zážitky však nebude nouze a určitě na tuto dovolenou budete vzpomínat ještě roky poté.

Kdy si vybrat hotel

Pokud si nedovedete představit spánek bez pohodlné postele a potřebujete komfort i v hygienickém zařízení, vyberte si dovolenou v hotelu. Je na vás, zda si vyberte aktivní pobyt, dovolenou s dětmi nebo třeba wellness pobyt. Pokud se chystáte na dovolenou v zimě, vyberte si hotel přímo na svahu a rozhodně si zabalte zimní oblečení na lyže, stejně jako sjezdové lyže.

Kam na letní dovolenou

V létě oceníte dovolenou u moře, nebo pokud se má jednat o dovolenou v Česku, tak si vyberte sjíždění řek, případně pobyt u řeky, přehrady nebo jiné vody. Sbalte si s sebou plavky, dámské sportovní oblečení na léto a myslete i na zábavu. V autě rozhodně uvezete míč, badmintonové pálky, případně potřeby pro letní turistiku.

Kam na zimní dovolenou

V zimě si užijete dovolenou na horách. Nezapomínejte na kvalitní lyžařské vybavení, od rukavic, přes chránič páteře až po lyžařskou helmu. Kromě klasických sjezdových lyží nebo oblíbených slalomek si přibalte i běžky. Dopřejte si alespoň jeden den odpočinku od lyžování, například v hotelovém bazénu nebo na masáži.

Jak si užít čas volna

Zkuste si na dovolené vypnout pracovní mail a také pracovní telefon. Užijte si čas s rodinou a přáteli nejvíc, jak jen to jde. Nemyslete na to, co vás čeká po návratu a konečně se naučte žít tady a teď. Kochejte se přírodou kolem, zažívejte dobrodružství a žijte naplno. Načerpejte energii na zbytek roku a zkuste osvědčené tipy, jak odpočívat na dovolené, aplikovat i do běžného života.

Doporučené články