Když se vaší dovolené nevyhne katastrofa?

Když se vaší dovolené nevyhne katastrofa?

RYCHLÁ REZERVACE LETU Všichni očekáváme od výletů či několikadenních dovolených v zahraničí i po česku totální relax a trávení času dle svých představ. Přece si to jen po tolika měsících práce zasloužíme. Jenže náhoda se nikdy neptá a co když se změní pohodový sen na noční můru starostí a stresu? Pojďte se s námi podívat na nejčastější

Všichni očekáváme od výletů či několikadenních dovolených v zahraničí i po česku totální relax a trávení času dle svých představ. Přece si to jen po tolika měsících práce zasloužíme. Jenže náhoda se nikdy neptá a co když se změní pohodový sen na noční můru starostí a stresu?

Pojďte se s námi podívat na nejčastější situace, které vám mohou zkazit vaši rodinnou dovolenou a jak jim předcházet.

Úraz v zahraničí

Stačí málo, někdo do vás narazí zezadu na tobogánu, uklouznete po čerstvě umyté hotelové podlaze či se jen nešťastně zohnete pro spadlé pečivo pod stůl a úrazy hlavy, zlomená ruka či zvrtnutý kotník je na světě. Na lékařská ošetření v zahraničí se nevztahuje naše pojištění, a tak se mohou vyšplhat částky až k statisícům! Neponechejte tedy nic náhodě a uzavřete si vždy cestovní pojištění klidně online, i když vyrážíte jen na jeden den.

Nenechaví zloději

Po krásné dovolené se vracíte domů a zjistíte, že vás během vaší nepřítomnosti navštívil nezvaný host. Nebo hůř, volají vám sousedi a vy si mezitím užíváte leteckou dovolenou v Dominikáně. Jak se narychlo vrátit, co se ztratilo, jsou myšlenky, které vás budou tížit celou dlouhou cestu domů. Ani tady tedy neponechejte nic náhodě, váš dům a vaše věci si zaslouží bezpečí. Zainvestujte do bezpečnostní techniky, buď přes specializovanou firmu, či levné kamery a alarmy se dají zakoupit za pár tisícovek, poproste sousedy o pravidelné navštěvování prázdného domu, aby byl vidět pohyb, nechejte si vybírat poštu a hlavně nedávejte na sociální sítě informace, že jste na dovolené a dům je tudíž prázdný.

Ztráta klíče od auta

Bohužel i tato situace, kdy rodina stojí před zamčeným autem, kde autoklíče zůstaly uvnitř, či vytroušeny někde po cestě je velmi častá. Pokud se nacházíme v Česku, můžeme o pomoc požádat kamarády, kteří pro nás přijedou, nebo přivezou náhradní klíč. Jsme-li ale na vlastní pěst v zahraničí, co teď? Jak se domluvit a sehnat firmu na otevření dveří? Ztráta klíče od auta je vždy velmi nepříjemná, je tedy dobré být připraven i na tuto situaci. Vždy si berte s sebou, jedete-li dál, klíč náhradní. Pokud máte jen jeden, není vůbec žádný problém najít výrobu autoklíčů a máte po starostech!

Buďte připraveni na vše!

Honza
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel