Letní fotografická soutěž Vyfoť projekt

Druhý ročník fotografické soutěže Vyfoť projekt startuje!

Po loňském úspěchu celostátní fotografické soutěže Vyfoť projekt se Ministerstvo pro místní rozvoj ČR rozhodlo tento projekt zopakovat také v letošním roce. Prázdninová soutěž tak proběhne v termínu od 1. července do 31. srpna 2012.

Soutěžící mají jednoduchý úkol: vyfotografovat realizované projekty spolufinancované z fondů EU a nahrát je přes jednoduchý formulář přímo na web soutěže www.vyfotprojek­t.cz.


Soutěžící mají s čeho vybírat. Za pouhý jeden rok se s přispěním Evropské unie podařilo v České republice zrealizovat přes 4 000 nových projektů a celkem tak mohou fotografové dokumentovat více než 14 000 realizovaných projektů. Některé z těchto projektů naleznete na interaktivní mapě projektů www.mapaprojek­tu.cz.

Soutěžní kategorie zůstaly stejné, jako v případě loňského ročníku. Fotografové se tak utkají v hlavní kategorii Nejtalentovanější fotograf/ka a ve vedlejší kategorii Nejaktivnější fotograf/ka. Vítěze první kategorie vybere odborná porota, ve které usedne mimo jiné i šéfredaktor časopisu FotoVideo Rudolf Stáhlich. Jak už název napovídá, vítězem druhé kategorie se stane soutěžící, který do soutěže přihlásí nejvíce fotografií různých projektů. Aby šanci vyhrát měl skutečně každý, bude během celé doby trvání soutěže probíhat pravidelné losování o hodnotné ceny. Konečné vyhodnocení a vyhlášení výsledků soutěže proběhne v září 2012.

Aktuální podrobná pravidla a informace o soutěži naleznete na webových stránkách soutěže www.vyfotprojek­t.cz a na Facebooku www.facebook.com/vy­fotprojekt. Další informace můžete získat na kontaktním e-mailu info (at) vyfot­projekt.cz, v Eurocentrech – informačních kanceláří o EU, nebo na bezplatné telefonní lince Eurofon 800 200 200.

Vyhlašovatelem a pořadatelem soutěže je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

Web soutěže: www.vyfotprojek­t.cz

Doba trvání soutěže: 1.7. – 31.8.2012 Vyhod­nocení v září 2012

Doporučené články