Jaký nábytek patří do pokoje školáka?

Zařizování dětského pokoje může být problém. Každý rodič chce pro své dítko to nejlepší, a proto se neumí správně rozhodnout. Jen díky kvalitnímu a stylovému nábytku lze vytvořit pro ratolesti příjemné prostředí pro hru i učení.

Nábytek do dětského pokoje musí být vyrobený z kvalitního materiálu, o něhož se děti nezraní. Bezpečnost je tedy na prvním místě. Levné produkty jsou cenově zajímavé, ale většinou postrádají bytelnost a stabilitu. V tomto případě nepočítejte s dlouhou životností. Pokud chcete kvalitní nábytek za příznivé ceny, vždy se obraťte na osvědčeného prodejce.

Materiál hraje prim

Do dětského pokoje patří nábytek vyrobený ze dřeva, kovu, plastu. Populární je kombinace lamina a dýhy. Ne všechny materiály se udržují snadno v čistotě a odolávají nárazům při hře dětí. Nemyslete proto na chvíli na design a zaměřte se na praktickou stránku. Plastové doplňky se lehce omývají stejně jako nábytek z kovu. Jenže dřevo je dřevo. Zapůsobí na vás hřejivým pocitem, je odolné a bytelné. Jeho údržba je o něco náročnější a zaslouží si speciální péči.

Pokoje rozdělte do sekcí

Na úvod byste měli vědět, že se pokojík dělí na učební, hrací a spací oddíl. Děti by měly mít dostatek prostoru a musí vědět, jaká část interiéru k čemu slouží. Po dlouhém dni ve škole si potřebují někde odpočinout, a k tomu jim poslouží postel s kvalitní matrací. Většina rodičů bojuje v domácnosti s místem, proto jsou oblíbené postele s šuplíky či boxy. Učební oddělení zastupuje psací stůl s pohodlnou židlí, který umístěte poblíž okna. Na hračky a oblečení jsou určeny praktické vysoké skříně a komody na spodní prádlo. Od věci nejsou designové poličky, boxy na drobnosti anebo sedací pytel. Na barvě nábytku a doplňků moc nezáleží. Chlapci preferují modrou a zelenou, děvčátka zase typicky dívčí barvičky.

Doporučené články