Proč si vás arabica omotá kolem prstu již při ochutnání prvního doušku?

Každý správný milovník kávy moc dobře ví, že kávovníků je mnoho druhů. K nejznámějším patří kávovník arabský a kávovník statný. Jen si představte, že jich však existuje více než 100! Díky rozmanitosti je tedy stále co objevovat.

My se však zaměříme na kávovník arabský, tedy spíše na kávu arabicu, bez které by se nepodařilo mnoha lidem nastartovat do nového dne! Kávovník arabský je ovocná dřevina, která se pěstuje v různých zemích světa a všude se ji snaží zdokonalovat. Daří se mu v oblastech s vyšší teplotou, jako jsou Střední a Jižní Amerika, Afrika či Austrálie.

Káva se vším všudy

Většina lidí upřednostňuje pití arabiky před robustou z důvodu nižšího obsahu kofeinu. Robusta obsahuje kofeinu mnohem více, arabica je milována pro svou neodolatelnou chuť. Existují však i speciální směsi robusty a arabiky neboli blend. Když ochutnáte první doušek arabiky, dostane vás na kolena. Ihned poznáte nádech ovoce, dřevin, květin nebo čokolády. Každý pravidelný piják vám řekne, že má rozmanitou chuť a je jemně kyselá. Zatímco robusta je spíše nahořklá.

Poznejte kávy z celého světa!

Nespokojíte-li se s obyčejnou zrnkovou kávou pofidérního původu, dejte šanci arabice. Mrkněte do e-shopu káva Monro a okuste chutě tajemných dálek. V internetovém obchodě najdete kávy dovezené ze 35 zemí světa a z více než 50 plantáží. Najdete zde 100% arabiku, kterou můžete vybírat dle země původu. Doposud se vám určitě ani nesnilo, že byste si mohli dopřát kávu z Austrálie, Sumatry, Zambie, Vietnamu, Rwandy či Nepálu.

Monro nabízí vždy něco navíc

E-shop s kávou disponuje pestrou nabídkou arabiky, ale nabízí i kávové předplatné. Mnohé zákazníky potěší i káva dárkové poukazy. Pokud tedy přemýšlíte nad překvapením pro své blízké, obstarejte jim dárkový poukaz vonící po květinách, čokoládě i ovoci! Nezapomínejte ani na své blaho a zajistěte si pravidelný přísun kávy díky kávovému předplatnému.

Doporučené články