Při sjednávání úvěru je nutná zodpovědnost každého žadatele. Což znamená, že není žádoucí zamlčovat informace, které s pořízením půjčky souvisejí.

Zodpovědné chování je při sjednávání úvěrů nutné

Zodpovědnost a pravdomluvnost je první zásadou, kterou by měl každý žadatel dodržet. Pokud žádáte o hypoteční úvěr u banky, pak je vaší povinností uvést přesnou výši vašich příjmů, výdajů, ale také dluhů. Ačkoliv se to může zdát jako nepříjemný krok, je třeba si uvědomit, že banka jím nechrání pouze sebe, ale také vás.

§ Zamlčení předchozích úvěrů, které ještě nejsou splacené, by mohlo vést do problému neschopnosti splácet.

– Jak tyto problémy končí, je jasné.

– Jednoho dne může na vaše dveře zaklepat exekutor a do ruky vám vloží exekuční příkaz.

– Je proto dobré mít nějakou záchrannou síť v podobě ověření bonity

Navíc u banky ztrácíte důvěryhodnost a tím pádem si snižujete možnost na schválení hypotéky. Banky mají totiž mnoho možností, jak si o vás potřebné informace zjistit. Vy si naopak můžete zjistit informace o bankovních produktech pomocí internetu, kde je vám k dispozici hypoteční kalkulačka Finanční Patron. Ta vám prozradí vše potřebné.

Nebankovní půjčky

Někdy se může stát, že právě díky předchozím úvěrům vám banka další úvěr neposkytne. Není třeba zoufat. Můžete se obrátit na některého nebankovního věřitele, který nabízí nebankovní půjčky.

§ Nebankovní půjčka má tu výhodu, že je většinou vyřízená skutečně rychle.

§ Platí to především v případě produktů, mezi které se řadí rychlá půjčka

Už z těchto názvů je ale patrné, že se bude jednat o finanční produkt, u kterého získáte pouze omezené finanční prostředky. Právě z tohoto důvodu se u online půjčky krátkodobého charakteru nevyžaduje ručení majetkem nebo třetí osobou. Zodpovědnost ke splácení je ale pochopitelně všem úvěrům společná. A to jak bankovním, tak i nebankovním.

o Jestliže máte sjednaný úvěr a dostali jste se do situace, kdy nemůžete splácet, pak je třeba tuto situaci řešit včas.

o Například žádostí o odložení splátek.

– To platí pochopitelně především u dlouhodobých úvěrů.

Doporučené články