Cestování na koni je úžasný relax


Možná patříte k těm, kdo alespoň jednou za rok naloží svého milovaného koně do koňského přívěsu a vydáte se společně na krátkou dovolenou. Je to docela jednoduše proveditelné, zvláště když máte spoustu přátel mezi „koňáky“ a můžete přespat jednou na Vysočině, jindy na Horní Bečvě a podobně. Samozřejmě je nutné, aby byl koník zvyklý cestovat a pobývat mimo stáj, na kterou je zvyklý. Také budete potřebovat vybavení, které vám jízdu na koni v mnohém ulehčí.

Pohodlná ohlávka

Ve většině případů je ohlávka pro koně základním potřebným příslušenstvím. Aby se v ní cítil kůň komfortně a nikde jej netlačila, je výborné, když je podložená měkkým materiálem, např. umělým beránkem. Elegantně vypadá a zároveň je velmi praktická ohlávka Diamond, která je podložená právě umělým beránkem, je velikostně nastavitelná na obou stranách nátylníku a nánosník je ozdoben čtyřmi řadami lesklých krystalů. K dostání je v černé a červené barvě.

Jestliže patříte k těm, kdo rádi své vybavení slaďuje do posledního detailu, z řady Diamond si můžete koupit i drezurní bičík a jezdecké rukavice. Obojí zdobí třpytivé krystaly.

Sedlo pro nezapomenutelné projížďky

Stejně tak je potřeba mít kvalitní sedlo a všechno vybavení k němu. Vyzkoušeli jste už bezkostrové sedlo z kůže? Díky němu můžete jet s přirozeným pocitem z jízdy. Je lehounké, má měkce polstrované posedlí a bočnice, má zvýšenou přední i zadní rozsochu, a tak má jezdec výbornou oporu. Bezkostrové sedlo Greedom má spodní část měkce vypodloženou syntetickým beránkem jen z jednoho velkého kusu, čímž je zajištěno, že nedochází ke vzniku otlaků.

Abyste se vy i váš kůň cítili na cestách v průběhu podzimu dobře, nesmí vám chybět kvalitní jezdecké oblečení, obuv, helma a pro koně nepromokavá deka s podšívkou, ve které bude v suchu a v teple. Vše koupíte na horse-trade.cz. Podívejte se i na zboží v akci, které je kvalitní a pomůže vám ušetřit spoustu peněz.

Doporučené články