Do Itálie autem jednoduše a rychle díky dálničním známkám

Do Itálie autem jednoduše a rychle díky dálničním známkám

Itálie je dlouhodobě oblíbenou zemí našinců, do níž se vydávají jak skupiny přátel, rodiny s dětmi, páry, tak i jednotlivci vyhledávající relax nebo sport. Pokud vás odrazuje letecká přeprava, letiště Praha i ostatní vám přijdou přeplněná, vadí vám meškající lety, nebo se jednoduše létání bojíte, můžete jednoduše zvolit cestu po zemi s pomocí vlastního či vypůjčeného vozu.

Itálie je dlouhodobě oblíbenou zemí našinců, do níž se vydávají jak skupiny přátel, rodiny s dětmi, páry, tak i jednotlivci vyhledávající relax nebo sport. Pokud vás odrazuje letecká přeprava, letiště Praha i ostatní vám přijdou přeplněná, vadí vám meškající lety, nebo se jednoduše létání bojíte, můžete jednoduše zvolit cestu po zemi s pomocí vlastního či vypůjčeného vozu.   Cestování po vlastní ose má mnoho výhod a mají jej rády všechny věkové kategorie. Abyste cestu zvládli s přehledem, je dobré předem nejen nastudovat trasu a předběžně mít ponětí o tom, ve které části dané země z jedné silnice odbočíte na jinou. Stejně tak je dobré vytyčit si cíle, ve kterých si uděláte pauzu. Pomoci s hezkými odpočivadly vám můžou např. cestovatelské weby.

Rychlá cesta díky dálniční známce

Samozřejmě se můžete vydat buď po placených silnicích, nebo menších neplacených. Výhodou dálnic je bezesporu rychlost jízdy, jednoduchost cesty, srozumitelné ukazatele a mnohé jiné. Nebude však stačit, abyste měli naši dálniční známku. Pro každou zemi, přes kterou pojedete, si musíte zakoupit jejich platnou dálniční známku na dobu, po kterou na dovolené budete. Někomu stačí desetidenní typ, jiní volí měsíční variantu. Některé úseky jsou zpoplatněny jinak, a to speciálním mýtem, dálniční známka se na ně nevztahuje, nejde však o horentní částky, o které se vám cena cesty navýší. Vyjma německých dálnic jsou dálnice pro našince v cizině zpoplatněny.

Usnadněte si nákup známek

Předností je, že si některé zahraniční dálniční známky můžete zakoupit on-line. Např. do Maďarska či na Slovensko, kde vyrážíme často. Pojedete-li Slovinskem, dálniční kupony pro tuto zemi lze dokonce zakoupit na našich pobočkách Cash Point nebo ÚAMK. Ceny známek na 10 dnů stojí přibližně 10 eur. Více informací o dálničních známkách pro všechna vozidla na cesty u nás i v zahraniční najdete na internetových stránkách www.hardyn.cz. Připravte se s předstihem a cestujte na dovolenou nebo zahraniční pracovní pobyt s klidem.

Posts Carousel