5 důvodů, proč letos zapomenout na dovolenou u moře a zůstat v Čechách

5 důvodů, proč letos zapomenout na dovolenou u moře a zůstat v Čechách

Podobá se vaše dovolená v zahraničí u moře zlému snu? Jezdíte s rodinou každoročně stovky, ba tisíce kilometrů za slanou vodou jenom proto, že vás k tomu manžel/manželka a děti ukecají? Vy chcete mít klid, a tak jim raději ustoupíte? Každý není nadšený z představy, že se bude týden či čtrnáct dní povalovat na ručníku v horkém písku, kolem hlava na hlavě a nikde stín. Dovolená ale může vypadat i jinak

Podobá se vaše dovolená v zahraničí u moře zlému snu? Jezdíte s rodinou každoročně stovky, ba tisíce kilometrů za slanou vodou jenom proto, že vás k tomu manžel/manželka a děti ukecají? Vy chcete mít klid, a tak jim raději ustoupíte? Každý není nadšený z představy, že se bude týden či čtrnáct dní povalovat na ručníku v horkém písku, kolem hlava na hlavě a nikde stín. Dovolená ale může vypadat i jinak.


Krásné koupání najdete i u nás

Každý, kdo léto co léto vyhoví rodině a nechá se přesvědčit k dovolené u moře, i když mu to nečiní žádné velké potěšení, by se měl své blízké pokusit přimět k tomu, aby i oni občas vyhověli jemu a zkusili jinou dovolenou. Co takhle zůstat doma v české vlasti a najít zajímavé lokality i tam? Vždyť nádherné ubytování a koupání vám mohou poskytnout třeba i penziony Máchovo jezero. Pokud i vy patříte mezi skupinu lidí, která nemá chuť se dlouho trmácet autem či autobusem do Chorvatska, Itálie, Řecka či jiných jižních krajin a létání se bojí, zkuste představit rodině argumenty, proč letos zůstat v Čechách. Proč dát přednost dovolené v penzionu v České republice a zapomenout alespoň pro jednou na moře?

  1. Dlouhé cestování. I ta nejkratší cesta na sever Itálie trvá autem či autobusem většinou minimálně cca 12 hodin. Někdo snáší toto cestování špatně a z letadla má strach.

  2. Jazyková bariéra. V Čechách se domluvíte s každým bez potíží, v cizině to může být bez potřebných jazykových znalostí o poznání horší.

  3. Stereotypní program. Najíst se, na pláž, najíst, na pláž, najíst, spát. Většinu lidí začne polehávání na pláži brzy nudit. U moře se toho ale moc jinak dělat nedá. V Čechách si můžete najít pestřejší program.

  4. Vysoké ceny. Mějte a paměti, že vše musíte platit v eurech a je to o poznání dražší. I ceny v místní měně, jako třeba v chorvatských kunách nemusí být laciné. Dovolená v Čechách většinou vyjde levněji.

  5. Ubytování v ČR v penzionech je na vysoké úrovni, která je plně srovnatelná se zahraničím a mnohdy ho i předčí.

Posts Carousel