5 úžasných evropských pláží, které možná neznáte

Dovolená u moře, kdo by jí odolal? Ale ne všichni mají nazbyt tolik peněz, aby mohli cestovat po Karibiku či jiné exotické oblasti s vyhlášenými plážemi. O to potěšující je fakt, že se se v Evropě nachází víc než dost konkurenceschopných alternativ. Chcete-li si užít báječnou dovolenou i bez nutnosti cestování přes půl světa, inspirujte se následujícím přehledem!


Ještě než začnete vybírat…

Přestože jsou všechny pláže v našem výběru na území Evropy, měli byste si před cestou sjednat kvalitní cestovní pojištění. Nejenže se vyhnete případným poplatkům za ošetření, léky či hospitalizaci – zároveň získáte nonstop asistenci, která se vám může v krizové situaci hodit.

Součástí balíčku může být také pojištění odpovědnosti, které slouží ke krytí škod způsobených třetím osobám (třeba když někoho nedopatřením srazíte a zlomíte mu nohu).

Na pláži není k zahození ani připojištění proti krádeži. Stát se může cokoliv a zjištění, že vám někdo zcizil cennosti a doklady, není zrovna příjemné.

Chcete-li si pojištění uzavřít z pohodlí domova a za skvělou cenu, pomůže vám ERGO pojišťovna, jejíž balíčky jsou hodnoceny jako jedny z nejvýhodnějších.

Romantika v Prai da Marinha

V souvislosti s romantickými procházkami v malebném prostředí musí padnout zmínka o portugalské pláži Praia da Marinha. Nachází se v oblasti Algarve a z lisabonského letiště se na ní dostanete za 2,5 hodiny. Podle TripAdvisoru jde o 3. nejlepší pláž v Evropě a nejlepší v Portugalsku. Nejoblíbenějším turistickým letoviskem v okolí je Carvoeiro s dojezdovou vzdáleností cca 20 minut. Zvláštností je, že se zda nachází pouze jediná restaurace. O to romantičtější však občerstvení v menší dřevěné stavbě je!

 

Krystalické moře v Cala Mariolu

Itálie má v souvislosti s dovolenou u moře hodně co nabídnout. Pokud vás však omrzela klasika, vydejte se na Sardinii. Na západní straně tohoto ostrova najdete pláž Cala Mariolu, na kterou se dostanete z hlavního města Cagliari za 3 hodiny. V roce 2016 byla vyhlášena nejkrásnější italskou pláží a nutno podotknout, že oprávněně. Charakteristická kombinace skalních útvarů, krystalicky čisté vody a světlého písku vás dozajista pohltí. Během léta zde funguje bar a můžete si prohlédnout exponáty v malém potápěčském muzeu.

Playa de Cofeta na ostrově Fuerteventura

Ostrov Fuerteventura je plážemi posetý. Nachází se jich na něm téměř 150, a proto není snadné vybrat tu nej. Anebo ano? Chcete-li si užít pohodu na turisticky nepřetíženém místě, bude se vám líbit divočejší prostředí pláže Playa de Cofeta. Připravte se však na to, že na dlouhých deseti kilometrech nenarazíte ani na jedno občerstvení. Na místo se dostanete za hodinu jízdy z oblíbeného turistického letoviska Morro Jable.

Úchvatná pláž Playa de ses Illetes

Nemá ani půl kilometru, nachází se na nejmenším z Baleárských ostrovů, ale přesto byla v roce 2016 na TripAdvisoru vyhlášena nejlepší evropskou pláží. Playa de ses Illetes na severním cípu ostrova Formentera je vskutku čarokrásná a z turistického letoviska La Savina je to k ní jen 10 minut jízdy. A až na vás padne hlad, ukojte své chuťové buňky v přilehlé restauraci Juan y Andrea.

Sněhobílá Egremni na Lefkadě

Silnou pětku uzavírá pláž Egremni, která se nachází na jihozápadním pobřeží řeckého ostrova Lefkada. Potrpíte-li si na bělostný písek, spoustu slunce a dostatečným počtem barů, bude se vám zde tuze líbit. Z nejoblíbenějšího turistického letoviska Vassiliki se na pláž dostanete přibližně za půl hodiny. A jakmile překonáte 347 schodů vedoucích z parkoviště, budete mít před sebou více než 2 kilometry ráje. Kdo by odolal?

Doporučené články