Jak ze svého smartphonu vytěžit maximum pro produktivitu

Jak ze svého smartphonu vytěžit maximum pro produktivitu

RYCHLÁ REZERVACE LETU Smartphone způsobil revoluci v tom, jak komunikujeme a komunikujeme se světem. Změnilo to způsob, jakým podnikáme, jak se učíme a jak udržujeme kontakt s rodinou a přáteli. S tolika funkcemi je snadné se ztratit v neustálém proudu oznámení, e-mailů a textových zpráv, ale s trochou organizace můžete ze svého smartphonu udělat efektivní

Smartphone způsobil revoluci v tom, jak komunikujeme a komunikujeme se světem. Změnilo to způsob, jakým podnikáme, jak se učíme a jak udržujeme kontakt s rodinou a přáteli. S tolika funkcemi je snadné se ztratit v neustálém proudu oznámení, e-mailů a textových zpráv, ale s trochou organizace můžete ze svého smartphonu udělat efektivní nástroj pro produktivitu. Existuje mnoho způsobů, jak co nejlépe využít svůj smartphone pro produktivitu, ale zde jsou některé z nejdůležitějších tipů, které vám pomohou začít.

6 tipů, jak zvýšit produktivitu vašeho smartphonu

Použijte aplikaci na psaní poznámek

Použití aplikace na psaní poznámek je jedním z nejlepších způsobů, jak zůstat produktivní a organizovaný. Skvělá věc na těchto aplikacích je, že je lze použít pro krátkodobé úkoly, jako jsou seznamy s potravinami, dlouhodobější projekty, jako je vytváření seznamu pro zlepšení domácnosti, nebo dokonce jen pro brainstorming nových nápadů pro vaši firmu nebo blog. Nejlepší aplikace na psaní poznámek jsou ty, které lze synchronizovat mezi více zařízeními a lze k nim přistupovat z libovolného místa. To vám pomůže zůstat organizovaní a produktivní na cestách. S pohotovým telefonem, jako je honor magic4 pro, můžete maximalizovat funkce synchronizace a zajistit, aby byly vaše poznámky rychle a snadno přístupné a spravované.

Přizpůsobte si oznámení

Oznámení jsou jednou z nejužitečnějších funkcí vašeho telefonu. Dají vám vědět, jestli přišel e-mail nebo jestli vás někdo označil v příspěvku. Pokud však máte příliš mnoho oznámení, může to být rušivé a ubrat na vaší produktivitě. Aby bylo možné věci spravovat, měli byste si přizpůsobit, které aplikace vás upozorňují a jak často to dělají. Chcete-li maximalizovat produktivitu, měli byste povolit oznámení pouze pro aplikace, které jsou pro vás nejvýhodnější nebo nejdůležitější. Můžete si také přizpůsobit zvuky a vibrace používané pro různá oznámení tak, aby se od sebe odlišovaly, aniž by byly příliš hlasité nebo rušivé. To vám pomůže udržet si přehled o vašich oznámeních, aniž byste jimi byli rozptylováni.

Investujte do aplikace pro správu úkolů a času

Jedním z největších zabijáků produktivity je špatné řízení času. Nemůžete nic dělat, když nevíte, jak dlouho to bude trvat, a právě v tom se může hodit aplikace pro správu úkolů. Aplikace pro správu úkolů vám umožňují nastavit úkoly a přiřadit jim časový rámec pro dokončení, takže až budete připraveni pracovat na něčem novém, přesně víte, kolik času to zabere a zda o vaši pozornost soupeří nebo ne.

Využijte internet jako výzkumný nástroj

Internet je skvělé místo pro hledání informací, ale ještě lepší je, když jej používáte jako nástroj, který vám pomůže věci dokončit. Pokud máte na něco dotaz, dejte si ho do Googlu. Budete ohromeni všemi informacemi, které vám mohou pomoci vyřešit váš problém nebo odpovědět na vaši otázku.

Zablokujte nebo odstraňte všechny aplikace, které plýtvají časem

Může se to zdát jako drastický krok, ale pokud chcete zvýšit svou produktivitu, možná budete chtít zvážit dočasné zablokování nebo úplné odstranění aplikací, které plýtvají časem z telefonu. Tyto aplikace můžete zkusit zablokovat, dokud neuplyne pracovní doba daného dne. Stále je budete moci používat, když je budete potřebovat, ale nebudou ve vašem životě stát v popředí po celý den. Pokud tyto aplikace potřebujete používat k práci, zvažte vytvoření samostatného účtu.

Využijte funkci Nerušit

Funkce Nerušit je jednou z nejužitečnějších a nedoceněných funkcí vašeho telefonu. Umožňuje vám nastavit plán, který automaticky zabrání tomu, aby se oznámení objevovala kdykoli během dne, což vám pomůže soustředit se na to, co je důležité. Pro produktivitu je nejlepší nastavit funkci Nerušit tak, aby se zapínala v noci nebo během pracovní doby. Můžete jej také nastavit tak, aby povoloval hovory pouze od určitých lidí, což vám zabrání zmeškat žádné důležité. To vám umožní přijímat pouze ta nejdůležitější upozornění, jako jsou naléhavá volání od rodinných příslušníků a dalších blízkých.

Závěr

Každý ví, jak těžké může být soustředit se na práci celý den, zvláště když máte na dosah ruky tolik rozptýlení. Ale pokud jsme se něco naučili, tak to, že existuje tolik způsobů, jak zajistit, aby váš smartphone fungoval za vás. Klíčem je experimentovat s různými tipy a funkcemi pro produktivitu a poté je odpovídajícím způsobem upravit, abyste vytvořili systém produktivity, který vám vyhovuje. Takže pokračujte a nastavte tyto aplikace a techniky, v případě potřeby si zapněte časovač a nezapomeňte se odměnit, když to dodržíte.

Honza
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel