Využijte příspěvek na lázně pro zdravotníky a odpočiňte si

Zdravotníci za sebou mají velmi náročný rok a půl, nikdo si navíc není jistý, zda nepřijdou ještě další těžké časy. I to je důvod, proč Ministerstvo zdravotnictví ČR přišlo s projektem příspěvků na lázně pro zdravotníky. Právě oni si nejvíc zaslouží relaxaci a odpočinek.

Příspěvek na lázně pro zdravotníky vlastně zabíjí dvě mouchy jednou ranou. Odmění zdravotníky za jejich obětavou a náročnou práci, zároveň podpoří český turismus a pomůže přežít českým lázním, které vlivem covidu přišly o značnou část návštěvníků.

Vyberte si až 8 000 Kč na pobyt v lázních dle svého výběru

Příspěvek je určen všem zdravotníkům, již se starali o hospitalizované pacienty s covid-19. Jde tedy zejména o pracovníky nemocnic, kteří potřebují odpočinek a relaxaci jako sůl. Podle vyjádření ministerstva by se mělo jednat o zhruba 120 000 pracovníků z celé ČR, zahrnuti jsou lékaři, sanitáři, zdravotní sestry, ošetřovatelé i fyzioterapeuté z oddělení, která od 1. 3. 2020 do 17. 5. 2021 nahlásilo do ISIN aspoň jednoho pacienta s covid-19.

Každý ze zdravotnických pracovníků může získat příspěvek ve výši až 8 000 Kč. Lázně pro zdravotníky je přitom možné vybrat podle vlastních preferencí. Existuje jedna jediná podmínka – lázně musí mít platný certifikát lázeňského zdravotnického zařízení.

Čerpat příspěvek na lázně pro zdravotníky je jednoduché

Nejdříve je nutné prohlédnout si lázeňské pobyty pro zdravotníky a vybrat si ten svůj. Při rezervaci pobytu do podmínky vepíšete informaci, že hodláte uplatnit poukaz pro zdravotníky. Obdržíte klasickou fakturu, a jestliže přesáhne 8 000 Kč, zbytek musíte doplatit. Počet dnů, na který můžete vyjet do lázní, není omezený, nemá spodní ani horní hranici. O proplacení příspěvku žádá zaměstnavatel, žádost podává na Ministerstvo zdravotnictví ČR.

Chcete-li si vybrat lázeňský pobyt pro zdravotníky, zamiřte na web Spa.cz, tam najdete seznam akceptovaných lázeňských zařízení. Bližší informace a návod, jak uplatnit příspěvek, objevíte na LazneProZdravotniky.cz.

Doporučené články