Vítězové 1. kola fotosoutěže Domov objektivem cestovatelů

Slavnostně vyhlašujeme vítěze 1. kola naší fotosoutěže Domov objektivem cestovatelů. Vítěze a 3 postupující jste vybrali hlasováním. Na dalším postupujícím se dohodla redakční porota. Pokud si také chcete poměřit fotografický um, máte nejvyšší čas na zaslání fotografií do 2. kola. Uzávěrka snímků končí již dnes!

Stránky naší fotografické soutěže naleznete na http://fotosou­tez.cestovatel­.cz

Ocenění jsou první tři autoři nejúspěšnějších snímků podle karmy nejúspěšnějšího snímku autora. Pořadí je tedy následující:

1. místo

Ivana Filipová – foto 7 – Oravské louky


Autorka získává software Zoner Photo Studio 9 Xpress + Zoner Web Gallery + Zoner Photo Print od firmy ZONER software – hlavního partnera soutěže, dále knihu Portrétní fotografie z vydavatelství Zoner Press, knihu Ondřeje Neffa: Digitální fotografie polopatě, kterou vydal Institut digitální fotografie (IDIF) a dárkový certifikát na slevu kurzu IDIFu.

2. místo

Tomáš Kypta – foto 15 – větrný mlýn Vrátno


Větrný mlýn holandského typu stojí poblíž Vrátna v polích asi 800 metrů na severovýchod. Postaven byl roku 1870 místním statkářem Václavem Marečkem. Roku 1878 vyrostla vedle mlýna ještě další budova, v níž se nacházely stoupy - dnes již téměř zapomenuté technické zařízení na drcení a likvidaci odpadu. Opuštěn byl vrátenský větrník roku 1923. Co se s ním dělo krátce poté, vystihuje nejlépe článek z dobové literatury:
...cizí lidé jej kus po kuse vykrádali a vnitřní zařízení rozbíjeli, tuláci a různá nekalá čeládka tu přespávali a pálili, co ještě zbylo...“.
iž roku 1934 stály jenom holé zdi, roku 1973 se uvádí pobořené zdivo sahající do výše prvního patra.
Nedávno prošel mlýn kompletní rekonstrukcí. Je ale i nadále obětí vandalů a v současnosti je volně přístupný, bohužel opět zdevastovaný. Z dálky vypadá stále krásně. Keywords: příroda;jaro,léto

Autor získává software Zoner Photo Studio 9 Xpress + Zoner Web Gallery od firmy ZONER software – hlavního partnera soutěže, knihu Z Královehradec­kého kraje za humna z vydavatelství OFTIS a knihu Neffův průvodce digitální fotokomorou, kterou vydal IDIF.

3. místo

Michal Hrabí – foto 9 – Až na vrchol


Autor získává software Zoner Photo Studio 9 Xpress od firmy ZONER software – hlavního partnera soutěže , knihy Cestovatelé a dobrodruzi Pardubického kraje z vydavatelství OFTIS a Fotografický blesk v digitální i klasické fotografii od IDIFu.

Ocenění poroty

Roman Nosek – foto 4 – Studničná a Sněžka od Pražské boudy


Tato fotografie postupuje do finálového kola o hlavní ceny. A to zejména díky tomu, že je vidět snaha autora o nalezení zajímavé přírodní kompozice.

Všem vítězům gratulujeme a přejeme dobré světlo!

Hlavní partner:

Zoner Photo Studio

Další parneři:

IDIF Humi OUTDOOR Zoner Press ... jednoduše dobré knihy Tiskárna a vydavatelství OFTIS Ústí nad Orlicí

Doporučené články