Prospějte svému tělu pobytem v lázních!

20201203155949 Huxpgi Quality 95

Lázně zdaleka nejsou jen pro nemocné a seniory. Baterky si na masážích a příjemných lázeňských procedurách dobíjejí i vrcholoví manažeři. Stejně tak maminky na mateřské dovolené či zamilované páry.

Češi si lázeňské pobyty zamilovali. Před vypuknutím koronavirové pandemie do českých lázní dorazilo více než 850 tisíc lidí ročně. A není se ani čemu divit. Obzvláště nabídce relaxačních a wellness procedur luxusních lázeňských domů se odolává velmi těžko. Především vám však v lázních uleví od řady zdravotních potíží.

Nejoblíbenější české lázně

Největší oblíbenosti se dlouhodobě těší lázně v Karlovarském kraji. Samozřejmě se nejedná jen o samotné Karlovy Vary, ale také Mariánky, Františkovy Lázně, Lázně Jáchymov a Kynžvart. Každé z těchto významných lázeňských destinací se specializuje na jinou léčbu.

Kdy do Mariánek?

Trápí-li vás revma, artróza, Bechtěrevova nemoc nebo nemoci ledvin a močových cest, zřejmě budou vaší cílovou stanicí Mariánské Lázně. Ulevit tu ale umí i pacientům s neurologickými onemocněními, jako je například Parkinsonova nemoc.

Suché uhličité koupele a plynové injekce

V Mariánkách jsou specialisty na oxygenoterapii a suché uhličité koupele. Ty jsou vyhledávané nejenom vrcholovými sportovci, ale i kýmkoliv, kdo se rozhodl vyhlásit boj proti stárnutí. Při pobytu ve speciálním bazénku napuštěným oxidem uhličitým se totiž zlepšuje saturace hemoglobinem, což napomáhá regeneraci těla. Specialitou lázní ovšem jsou i plynové injekce doporučované při onemocněních pohybového aparátu.

Kde se ubytovat?

V Mariánských Lázních najdete spoustu luxusních lázeňských domů (hotel Nové Lázně, Falkensteiner Spa Rezort, St. Moritz, Palace Zvon, Boutique hotel Swisshouse, Spa & Wellness hotel Harmonie, hotel Butterfly) následované těmi cenově dostupnějšími (hotel Saint Antonius, Flora, Maxim), které si mohou dovolit i ti s omezeným rozpočtem.

Kdy do Františkových Lázní?

Gynekologická, onkologická a oběhová onemocnění, dokonce i choroby pohybového aparátu. Na léčbu těchto chorob se zaměřují Františkovy Lázně. Zde najdete ty největší odborníky na různé koupele (slatinné, suché, perličkové, přísadové i vířivé), zábaly, inhalace, elektroléčbu a magnetoterapii.

Kde se ubytovat?

Ubytovat se můžete v luxusních čtyřhvězdičkových lázeňských domech (Spa rezort Pawlik – Aquaforum, Imperial, Tři lilie), tříhvězdičkových (Belvedere, Luisa, Metropol) i dvouhvězdičkových (Royal, Radbuza).

Vybírejte na Spa.cz

Lázeňská léčba využívá přírodních léčivých zdrojů, jež jsou lidstvu známy od nepaměti a které klasická medicína tak trochu opomíjí. Z tohoto důvodu lékaři lázně pacientům doporučují po prodělání určitého onemocnění. A vy byste je rozhodně měli vyslyšet. Vybírat lázeňský pobyt můžete třeba na serveru Spa.cz. Stačí si jen vybrat pobyt, termín, sbalit se a vyrazit!

Doporučené články