Dovolená v penzionu na jižní Moravě? Přírodní i historické klenoty pod drobnohledem

Komfortní penziony na Jižní Moravě jsou na dosah ruky od Moravského krasu, Brna, Lednicko-valtického areálu i vinařské oblasti Znojemsko a Slovácko.

Kam vyrazit?

Poslední roky si návštěvníci Jižní Moravy zamilovali Lednicko-valtický areál, který je díky své jedinečnosti zapsán na seznam světového dědictví UNESCO. Ne nadarmo se mu říká Zahrada Evropy. Kroky výletníků vedou do zoologické zahrady v Brně a také do Aqualandu Moravia v Pasohlávkách. Spatříte zde zámek s parkem a vodními prvky, kolonádu, Apollonův chrám i zříceninu Janohrad. Právě poblíž těchto lákadel se nacházejí penziony Lednice.

V Brně je prostě všechno

Jakmile využijete ubytování nedaleko klíčových atrakcí, stihnete jich více navštívit. Na seznamu UNESCO je zapsána také vila Tugendhat v Brně, kterou nesmíte minout! Letní radovánky zajistí Brněnská přehrada, historické poznání odhalí hrad Špilberk a děti se zabaví ve vyškovském Dinoparku a zábavním parku v Oslavanech.

Znojmo uchvátí lahodným vínem

Královské město okouzlí svou polohou, protože ho najdete u řeky Dyje. Neméně zaujme historické srdce s kostely, chrámy a středověkými hradbami. Penziony Znojmo jsou tedy ideální pro romantickou dovolenou, ale vyhoví i rodinám s malými dětmi. Znojemský labyrint chodeb a sklepů, které se vlečou skrz uličky a domy, patří k nejrozsáhlejším v České republice. Podzemí vznikalo už od 13. století a měří bezmála 30 kilometrů. Pakliže vás láká rekreace na jihu Moravy, zajistěte si pobyt ještě dnes! Portál Penzion.cz usnadní výběr mezi penziony a už při rezervaci budete napůl odpočinutí!