Kurz fotografování v podzemí


Fotografování v podzemních prostorách má svá specifika. Fotograf a jeho technika se musí vyrovnat často s obtížnou přístupností prostor, se zvýšenou vzdušnou vlhkostí, chladem, někdy blátem, vodou či prachem, ale hlavně s nepřístupem světla. Poslední překážka se naopak stává výhodou. Podzemní fotograf má k dispozici přesně to světlo, které si přinese. Sklepy a jeskyně se tak vlastně stávají nejlepšími ateliery, ve kterých je možné mít světlo naprosto pod kontrolou.

Pro zájemce o tuto specifickou fotografickou disciplínu připravujeme kurz fotografování v podzemí. Akce se uskuteční ve dnech 9. – 11. 11. 2007 v prostorách Ekologického volnočasového centra Švýcárna v Josefovském údolí u Adamova v Moravském krasu. Praktická cvičení a exkurze budou probíhat v jeskyních Křtinského údolí.

Kurz fotografování v podzemí se uskuteční 9.-11.11.2007  Přís­pěvek na uspořádání kurzu činí 580,– Kč Z organizačních důvodů vyžadujeme od účastníků přihlášku a zaplacení zálohy Zde najdete informace o kurzech fotografování.

Vlastní kurz a hlavní fotoexkurzi povede Marek Audy. Ve spolupráci s firmou Zoner (software pro zpracování fotografií) a dovozci techniky Canon připravujeme další doprovodný program zaměřený na pořízení, zpracování a tisk fotografií. Domlouváme i možnost vyzkoušet si na místě speciální fotografickou techniku. Na místě bude možno v omezeném množství zapůjčit přilby a světla.

Příspěvek na uspořádání kurzu činí 580,– Kč a zahrnuje ubytování, stravování a odborný program.

Akci pořádá TOM Nová země, Cestovatel. o.s. a ZČ Hnutí Brontosaurus Modrý kámen ve spolupráci s jeskyňářskými skupinami Moravského krasu.

Doporučené články