Jak na první cestu letadlem aneb zachránilo mě tričko

Čeká mě můj první let. Pro někoho příjemný zážitek, pro moji zbrklou a vystresovanou osobu nepříjemný zážitek. V hlavě se mi rojí katastrofální myšlenky. Jak najdu správný gate? Jak bude probíhat odbavení? Nevyhodí mi polovinu věcí, protože mě budou považovat za útočníka? Co když nedorazím včas a letadlo mi uletí? Co když ztratím letenku?

Všechno řeším s kamarádkou, která mě čeká v cílové destinaci a po zprávách mě uklidňuje. Nemám se čeho bát, vždycky se přece můžu někoho zeptat. Na letišti mě pak vyzvedne a vysvobodí. Dobrá, poslední kontrola, zda mi nic nechybí. Hlavně doklady, peníze, letenku a mobil. Zbytek se poddá. Vyrážím tedy směr letiště.

V duchu se musím pochválit, po chvilce zmatkování jsem se zorientovala a na obtěžování kolemjdoucích svými otázkami nemuselo dojít. A pozor, dokonce čekám u správného gatu, jak jsem záhy zjistila. Super, teď už vzletu nic nebrání a můžu si vychutnat první pohled na svět z výšky.

Teď už jen vyřešit, jak to bude po příletu. Než mi ale zase hlavu zahltí negativní myšlenky, užívám si ten parádní výhled. Spolusedící si asi všimnou, jak mi září oči a zahájí se mnou lehkou konverzaci. Ujišťuje mě, že se ani po příletu není čeho obávat, všude jsou přece cedule a lidi.

Přistání se blíží. S vykulenýma očima sleduju přibližující se dráhu. Drcnutí je tady. Já jsem tady! Zvládla jsem to. Pomalu se šourám z letadla a držím se davu. Jistě vědí, kam jdou. Aspoň doufám. Jenže mě ještě přemůže potřeba. Když se vrátím, jsou z dohledu pryč. Co teď? Zachvátí mě panika. Hledej cedule, hledej cedule. Ale proč nejsou anglicky?!

Zkusím vytočit kamarádku. Nebere to. Nesměle pokukuju okolo a udělám pár kroků, abych se lépe porozhlédla. Mobil zvoní! Kamila mě ujišťuje, že tu na mě čeká. Ale kde? Jak se odtud dostanu? Jak se mám z těch chodeb vymotat? Zachrání mě přílet dalšího letadla. Už neokolkuju a držím se lidí, abych spolu s nimi došla do příletové haly. Super, jsem tu správně. Vidím spoustu řidičů a dalších lidí s cedulemi v rukou. Mají na nich napsaná jména těch, na které čekají. Vtipné, přesně jako ve filmech. Ale kde je zase ta Kamila? Mezi spoustou hlav ji nevidím.

2019-03-08-17-16-44-jak-na-prvn--cestu-letadlem-aneb-zachr-nilo-m--tri-ko-re-im-kompatibility-wo

Támhle na mě někdo mává. Zaostřím zrak. Co to má proboha na sobě? Rozběhnu se k ní a začnu se smát. Pojala to vskutku vtipně, ceduli s sebou nevzala, i když slibovala filmové přivítání. Ač je to neslušné, zírám jí na hrudník.

asdfasdfasdfasdf

Má na sobě totiž tričko s potiskem . S potiskem, kterým mě u nich vítá. Ostatní zvědavě pokukují a náhodný kluk dokonce prohlásí, že to je „awesome idea“. Taky myslím.

To už si však padneme do náruče a následně mě vede z haly ven. Naše dobrodružství může začít.

Doporučené články