Bez cestovního pojištění ani na krok


Letní dovolená u moře, zimní řádění na horách nebo i prodloužený víkend v zahraničí se mohou kvůli úrazu velice snadno stát nepříjemnou finanční zátěží. Spoléhat na štěstí a věřit, že zrovna vám se při cestách nemůže nic přihodit, by bylo poměrně nezodpovědné s ohledem na vaše zdraví i peněženku. Snažte se proto neriskovat a raději si sjednejte cestovní pojištění. Cenově se vyplatí a uzavřít ho můžete i online za pár minut.

Klidná dovolená za pár korun

Co se týče zdravotní prevence, na letních dovolených spoléhají Češi nejčastěji na domácí pálenku a černé uhlí. Je pravda, že si do jisté míry dokážou poradit s mastnými pokrmy ze středozemního moře i exotickými ze severní Afriky, ale v případě zlomeniny či hospitalizace moc zázraků asi nenadělají. Pomyšlení na podobné zdravotní komplikace během dovolené je opravdu nepříjemné. Ještě mnohem horší by však byl účet, který by vám zahraniční nemocnice za ošetření vystavila. V případě zahraničních cest je tedy vhodné sjednat si cestovní pojištění, které pokryje nejen náklady spojené s případnou zdravotní péčí, ale například vám poskytne i finanční náhradu v případě ztráty kufrů. Cestovní pojištění je v porovnání s cenou dovolené či zdravotní péčí v zahraničí opravdu zanedbatelnou položkou ve vašem rozpočtu. Cena pojištění pro jednotlivce se v průměru pohybuje v desítkách korun. Vyplatí se i hromadné cestovní pojištění v případě, že cestujete s rodinou nebo přáteli. Celková cena je pak opět o něco výhodnější. Taková jistota, jako je zdravotní pojištění, za těch pár korun opravdu stojí.

Evropský průkaz zdravotního pojištění stačit nemusí

Občané Evropské unie sice disponují Evropským průkazem zdravotního pojištění (EHIC), ten ale zajišťuje pouze nárok na stejnou zdravotní péči jako pro místní obyvatele, ne však bezplatné ošetření. Průkaz se vztahuje jenom na zdravotní komplikace, takže v případě ztráty kufrů nebo zpoždění letadla vám nebude nic platný.

Pojištění snadno a rychle

Moderní doba samozřejmě nabízí pohodlné a časově úsporné možnosti, jako je cestovní pojištění online. Stačí zadat vaše základní údaje, informace o pobytu a máte vystaráno. Z pohodlí domova a za pár minut si sjednáte pojištění například na top-pojisteni.cz. Na webových stránkách si můžete nezávazně vypočítat celkovou výši pojistného nebo využít službu srovnání cestovního pojištění. Snažte se neriskovat a raději si před odjezdem do zahraničí cestovní pojištění sjednejte. Ušetří vám nepříjemnou nejistotu i případné finanční náklady. Těch pár korun za klidnou dovolenou už vás nezruinuje. A zdaleka ne tolik, jako by tomu bylo v případě poplatků v zahraničí, náklady na hospitalizaci se totiž mohou vyšplhat až na statisíce korun.

Klienti u Top-Pojištění.cz oceňují rychlost sjednání pojištění online, nejpřehlednější porovnání na trhu, široký výběr nabízených produktů a v neposlední řadě slevu až 50 %. Více než 1 milion cestovních pojištění mluví za vše. Top-Pojištění.cz – pojištění mávnutím křřřídel.

Doporučené články