Úvodník s pozvánkou

Tak jsem přišel s dalším úvodníkem. V rámci tohoto úvodníku Vám přináším i pozvání na zajímavé cestovatelské besedy. Sám bych se tam rád mrknul.

Před domem máme skluzavku. Objeví se tam každou zimu. Co si pamatuji, vždy tam byla. Letos to však nebyla obyčejná skluzavka, byla to skluzavka končící prudce ve sněhovém valu. Jak jsem zaslechl přes otevřené okno, děti to sněhové hnízdo, do kterého skluzavka ústí, nazvali zcela poeticky: TORA BORA. Pevnost byla několikrát dobyta a opět ztracena, než ji nějaký starostlivý otec těžkou technikou rozkopal. Asi mu vadilo, že se dětem z pevnosti nedařilo efektivně bránit po skluzavce přijíždějícím, zástupci Severní aliance řízeným, sáňkám.

Tak byla poslední válečná připomínka odstraněna a dětem nezbylo nic kromě jedné neškodné akrobatické figury na pekáči. Tato figura, kdy se jezdec za jízdy modlí, je nazvána Usáma Bin Ladin&

V posledních dnech se to u nás zase vyvíjí celkem zajímavě. Čekám kdy uslyším, jak se děti při hře na vojáky hádají, kdo bude ten zlý. Kdo bude Rakušan!!!

Nakonec slíbená pozvánka:

„Indonésie 2001 : zvukem a obrazem”

PRALESY, DOMORODCI, VELKÉ ZAOCEÁNSKÉ PARNÍKY A MALÉ LODIČKY, BĚLOSTNÉ PLÁŽE S KORÁLOVÝMI ÚTESY A KOKOSOVÝMI PALMAMI, SIRNÉ DOLY V JÍCNU VYHASLÉ SOPKY KAWAH IJEN, BOHATÁ KULTURA MÍSTNÍCH OBYVATEL, NETRADIČNÍ DIVADLO, LOUTKOHERECTVÍ A FANTASTICKÝ BALET – to všechno může být Vaše. Buď si můžete koupit letenku do Asie nebo vstupenku na diashow. Nechte se nalákat do takových krajin kvalitními diapozitivy a zvukovými nahrávkami z naší loňské cesty. Zvukové nahrávky, které jsme nahráli během své cesty, budou použity jako rozmanitý hudební doprovod a budou Vám také k dispozici na CD. Ukázka několika fotografií a cestovního deníku na internetu Vám možná napoví více: „http://jama.hyperlink.cz/indonesia/foto” .

„Mexiko a Guatemala 2000 : Tajemné pyramidy JV Mexika a potomci dávných Indiánů”

Cestou po Mexiku jsme se vydali hlavně po stopách předkolumbovských civilizací a jejich monumentálních pyramid. Během devadesátiminutového pořadu se podíváme i do míst dnešní Guatemaly, kde potomci dávných Indiánů stále žijí, zachovávají si svůj jedinečný jazyk a svou specifickou kulturu s krojovým oblečením. Více info na http://jama.hyperlink.cz/promitani .

Další informace jsou k nalezení na internetovém portálu Volny.cz http://web.volny.cz/cestovani

Bohuslav Svab

Cestuji, tedy jsem.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *