Tři nejoblíbenější dovolenkové destinace Čechů. Na prvním místě je stále Chorvatsko

Chorvatsko u Čechů stále vede. Vydat se na dovolenou v letních měsících právě do Chorvatska se každoročně rozhodne statisíce našinců. Proč je země, kterou omývají břehy Jadranského moře, tolik oblíbená? A jaké další dovolenkové destinace jsou jí v závěsu?

Velmi populární Chorvatsko si Češi oblíbili už v dobách, kdy ještě patřilo do Jugoslávie. Tenkrát však většina do země vyrážela především za odpočinkem a mořem, dnes si mnozí cestu na dovolenou zpříjemní zastávkou v hlavním městě Záhřeb nebo v národním parku Plitvická jezera.

Dostupné a levné Chorvatsko nabízí čisté moře a krásné pláže

Výhodou Chorvatska je, že je poměrně blízko. Mnoho Čechů se tak k Jadranu vydává na vlastní pěst automobilem. Ti, kteří si na dlouhou cestu netroufnou, mohou využít dopravu autokarem. Dnes už i cesta autobusem je velmi pohodlná, pravidelné zastávky zaručí možnost nadýchat se čerstvého vzduchu, projít se a občerstvit. Přesto pro všechny, kteří neradi jezdí daleké cesty, je tu i letecká doprava. Díky ní se do Chorvatska dostanete za hodinu a půl.

Kromě snadné dostupnosti ale v zemi najdete také vše pro pohodovou letní dovolenou. Chorvatsko díky oblázkovým plážím nabízí krásně čisté moře a nechybí ani romantická zákoutí a zhruba stovka pláží oceněných Modrou vlajkou. Navíc nejednoho potěší i příznivé ceny, a to ať už zájezdů do Chorvatska, nebo ceny potravin, nápojů a služeb v zemi.

Egypt láká na luxusní resorty a překrásný podmořský svět

Mezi třemi nejoblíbenějšími letními destinacemi rozhodně nesmí chybět Egypt. I přestože v posledních letech popularita této africké země polevila kvůli hrozícímu teroristickému nebezpečí, mnozí na Egypt stále nedají dopustit.

Egypt nabízí nespočet krásných turistických míst a je rájem pro milovníky potápění. Čisté moře a nádherné korály pod mořskou hladinou nadchnou nejednoho turistu. Nehledě na to, že do Egypta lze vyrazit za velmi příznivé ceny, a to do pětihvězdičkových hotelových komplexů. Největšími egyptskými turistickými lákadly pak jsou pyramidy v Gíze a Velká sfinga.

Součástí Řecka je nespočet malých i větších ostrovů

Řecko není jen o pevninské části na Balkánském poloostrově. Češi si Řecko oblíbili především díky zhruba třem tisícům ostrovů. Nejvíce tak míří na Zakynthos, Rodos, Korfu, Santorini, Lefkada, Kos a Mykonos.

Rozmanitost Řecka láká mnohé vydat se za poznáním řeckých dějin do Atén. Nejoblíbenějšími turistickými památkami jsou Dionýsův amfiteátr, Hadriánův oblouk, Akropole či Olympeion. V Řecku si na své ale přijdou také příznivci nedotečené přírody, romantických pláží a azurového moře, které rozhodně není jen jedno. Vybírat můžete hned z několika. Ostrovy jsou totiž omývány jak Egejským, Krétským a Středozemním mořem, tak i Thráckým a Jónským mořem.

Doporučené články