Tip na knihu: Bear Grylls, Příběhy skutečné odvahy

Tip na knihu: Bear Grylls, Příběhy skutečné odvahy

Před Vánocemi se nám dostala do rukou kniha od Beara Gryllse, Příběhy
skutečné odvahy. Kniha, která nabízí asi nejhutnější koktejl lidského
odhodlání v neuvěřitelných podmínkách.


Před Vánocemi se nám dostala do rukou kniha od Beara Gryllse, Příběhy skutečné odvahy. Kniha, která nabízí asi nejhutnější koktejl lidského odhodlání v neuvěřitelných podmínkách.

Kniha je souborem pětadvaceti povídek o největších dobrodruzích naší historie v situacích, ve kterých si nesahali na jenom dno, ale mnohem, mnohem hlouběji: Thor Heyerdahl, Joe Simpson nebo třeba Roald Amundsen. U některých příběhů vám přeběhne mráz po zádech, u jiných vám naskočí husí kůže po celém těle – přežít nebyla nikdy procházka růžovým sadem. Všechny se však vyznačují statečností, nezlomnou houževnatostí tváří v tvář smrti a mimořádnou psychickou odolností mužů a žen, již měli jedno společné – skutečnou odvahu.

Příběhy jsou napsány čtivě, stručně, jdou přímo k věci a až na kost, tak jak se u tohoto žánru očekává. Bear Grylls se v předmluvě přiznává, že právě toto jsou jeho hrdinové a knihu napsal, podle svých slov, aby odhalil a představil jedny z nejpodnětnějších, nejdojemnějších a nejfantastičtějších příkladů lidské výdrže a odolnosti, jaké kdy svět viděl.

Nejen tuto, ale i další knihy Beara Gryllse, si můžete koupit v každém dobrém knihkupectví, nebo na stránkách nakladatelství JOTA. Kniha je dostupná i v elektronické verzi.

Bear Grylls

Narodil se 7. června 1974. Studoval na Eton College a studium španělštiny zakončil na Londýnské univerzitě. Původně sloužil jako výsadkář u speciálních jednotek SAS a následně vedl řadu průlomových expedicí do nejnehostinnějších částí světa, kterými vydělal miliony dolarů pro dětskou charitu. Ve 23 letech zdolal Mount Everest, a to jako dosud nejmladší Brit. Brzy navázaly další úspěchy: obeplul Velkou Británii a Arktidu, večeřel v horkovzdušném balonu ve výšce 7500 metrů, přeletěl na paraglidu přes vodopády Angel Falls ve Venezuele a také přes Himálaj.

Na důkaz uznání byl jmenován čestným korvetním kapitánem britského námořnictva a také plukovníkem elitních Royal Marine Commandos. Díky svým zkušenostem se stal roku 2009 nejmladším vrchním skautem v historii anglického Skautského svazu a pod jeho vedením působí třicet milionů skautů po celém světě.

Gryllsovy dobrodružné televizní pořady patří mezi nejsledovanější na světě – našly si zhruba 1,2 miliardy diváků ve dvou stech zemích. Kromě toho je Bear Grylls autorem čtrnácti knih – jeho mezinárodní bestseller Mud, Sweat and Tears (Bláto, pot a slzy, 2011) byl zatím přeložen do třinácti jazyků a v roce 2012 ho Číňané zvolili nejvlivnější knihou roku.

Nakladatelství JOTA vydalo české překlady tří jeho úspěšných knih: Vzhůru – Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu (2011) a dva dětské dobrodružné tituly řady Mise přežít: Zlato bohů (2012) a Cesta vlka (2012).

Žije se svou ženou Sharou a třemi syny, Jessem, Marmadukem a Huckleberrym, střídavě na říční obytné lodi v Londýně a na odlehlém ostrově u pobřeží Walesu. Mluví plynně anglicky, španělsky, německy, maďarsky a francouzsky a je držitelem černého pásku v karate.

Posts Carousel