Středomořské perly: Kefalonie, Korfu, Zakynthos a Samos

Středomořské perly: Kefalonie, Korfu, Zakynthos a Samos

Kefalonie je největším z Jónských ostrovů a zároveň šestý největší ostrov patřící Řecku. Oblast je ideální pro krásnou klidnou dovolenou plnou slunce, koupání v blankytně modrém moři a zajímavých výletů. Vynechat byste jistě neměli oblíbenou pláž Xi na poloostrově Paliki, jejíž sytě červený písek vytváří dokonalý kontrast s bílými skalami, které ji obklopují. Mezi další

Kefalonie je největším z Jónských ostrovů a zároveň šestý největší ostrov patřící Řecku. Oblast je ideální pro krásnou klidnou dovolenou plnou slunce, koupání v blankytně modrém moři a zajímavých výletů. Vynechat byste jistě neměli oblíbenou pláž Xi na poloostrově Paliki, jejíž sytě červený písek vytváří dokonalý kontrast s bílými skalami, které ji obklopují. Mezi další zajímavosti patří skála Kounopetra, pohybující se rytmicky s mořem, a útvar Katavothres, pod jehož rozpraskaným povrchem se ztrácí mořská voda, jen aby se po dlouhé podzemní cestě opět objevila v jezerech na opačné straně ostrova. Výlet si můžete udělat také na ostrov Ithaka, rodiště slavného Odyssea.

Ostrov Korfu vás okouzlí nádhernými plážemi omývanými Jónským mořem a nekonečnými háji olivovníků. Právě díky nim, ale i díky cypřišům, eukalyptům a vinné révě je ostrov stále zelený a bývá mu přezdíváno “Zelená perla Jónského moře”. Na své si zde však přijdou i milovníci umění, památek a proslulé řecké kuchyně. V hlavním městě jménem Kerkyra můžete navštívit kostel sv. Spiridona, patrona ostrova nebo s CK Blue Style podniknout výlet do Modré laguny či na ostrovy Paxos a Antipaxos.

Ostrov květů, Zakynthos, se vyznačuje průzračně čistým a teplým mořem, které září hned několika odstíny modré a dotváří okouzlující atmosféru zdejšího prostředí. Díky svým klimatickým podmínkám a mělkému moři je Zakynthos ideálním místem i pro dovolenou s malými dětmi. Mezi oblíbené cíle dobrodruhů patří Modré jeskyně na severním mysu Skinari, v nichž lze spatřit zářivě modrou, skoro až fosforeskující vodu a pláž Navagio se ztroskotanou pašeráckou lodí. Nezapomenutelným zážitkem může být také setkání s karetami obecnými, které připlouvají na pláže zátoky Laganas klást vejce do písku.

Řecký ostrov Samos přitahuje plážemi, horami i památkami. Rodiště známého matematika Pythagora je velice oblíbenou destinací a není divu – ostrov vás očaruje krásnými zlatobílými plážemi, tyrkysovým mořem, historickými památkami i nezapomenutelnými gurmánskými zážitky. Za ochutnání určitě stojí i místní víno, které získalo již mnoho domácích i mezinárodních ocenění.

S CK Blue Style můžete zažít dokonalou dovolenou přesně podle vašich představ. Stačí si jen vybrat, který z krásných řeckých ostrovů chcete poznat na vlastní kůži, zvolit si jeden z prověřených hotelů, zabalit a vyrazit!

Honza
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel