Ráj Windsurfingu: Kde vám v Řecku povane dobrý vítr?

Sluníčko svítí, azurově modré moře je teploučké. Jedním slovem nádherná dovolená s koupáním. Jenže vy už po dvou třech dnech polehávání na pláži nemáte nikde stání. Nudíte se a přemýšlíte, jak se zabavit. Patříte-li mezi lidi, kteří mají raději aktivnější dovolenou, než relaxaci v plážovém lehátku, vydejte se do Řecka. Můžete si zde užít pobyt s windsurfingem.


Netahejte s sebou vybavení

V Řecku najdete na mnoha místech pro windsurfing opravdu vynikající podmínky. Možná vás ale vyděsilo, že budete muset s sebou na dovolenou brát surfařské prkno. „To mám táhnout další krám navíc? Už tak všechna zavazadla sotva poberu,“ zoufáte si. Nebojte se. Nemusíte přemýšlet, jak prkno přepravit do cílové destinace. Centra vodních sportů, která Řekové na svých plážích provozují, nabízejí pronájem vybavení pro windsurfing . Nepotřebujete proto vézt s sebou nic navíc. V místě svého pobytu si surf jednoduše pronajmete na tak dlouhou dobu, jak budete chtít. Určitě jste si v tuto chvíli vydechli úlevou a už se těšíte, že budete kolem řeckého pobřeží brázdit na prkně vodní hladinu.

Příjemná výuka na Rhodosu

Kam se v Řecku za windsurfingem vydat? Nechte se zlákat například ostrovem Rhodos. Milovníci surfu nedají dopustit na jeho západní větrnější část. Především okolí letoviska Ixia a jižní výběžek Prasonissi je pro jízdu doslova jako stvořený. Pořádají se zde i kurzy kiteboardingu podle stupně pokročilosti, takže pokud se chcete zdokonalit, neváhejte. Čeká vás příjemná výuka. Někdo z vás ale možná dá přednost Krétě, kde najdete surfařský ráj především v  Ammoudaře a na severovýchodě ostrova. Zahanbit se nenechá ani ostrov Santorini, tam si můžete dobře zajezdit na prkně hlavně v Perivolosu a Perisse. V Chalkidiki se nejlepší volbou stává letovisko Sani. Kdo z vás má soutěživou povahu, může zvolit pro změnu zátoku Ftelia na ostrově Mykonu, kde pravidelně probíhají surfařské závody.

Doporučené články