Poukaz do lázní lze využít i v roce 2022

Státní poukazy do lázní se začaly nabízet ze dvou důvodů. Prvním účelem bylo podpořit česká lázeňská zařízení, která vlivem covidu přišla o spoustu zákazníků. Tím druhým bylo potěšit Čechy, pro něž bylo komplikované cestovat do zahraničí. Mnozí zjistili, že za humny vlastně není vůbec špatně.

Využili jste příspěvek na lázně v minulosti a pobyt za zvýhodněnou cenu se vám líbil? Pak vás potěší, že akce byla prodloužena a do českých lázní se lze s poukazem vydat ještě v roce 2022. Aktuálně lze poukazy uplatnit do 30. 3., ale už se předpokládá prodloužení až do 30. 6. 2022.

Jaké jsou podmínky pro využití poukazu?

Pokud jste využili státní poukaz na lázně v minulosti, už víte, jak věci chodí. Vše je prakticky stejné. Pobyt musíte realizovat v českých lázních, je nutné si vybrat pobyt o délce aspoň 6 nocí s alespoň 5 procedurami. Výše podpory je 2000 Kč pro jednu osobu na jeden pobyt. Jedna osoba si může požádat o více voucherů, avšak na jeden pobyt může použít pouze jeden poukaz do lázní.

Vygenerujte si svoji slevu

Svůj voucher do lázní si vygenerujete na portálu Kudy z nudy, jež slouží na podporu českého turismu. Stačí zadat vaše jméno, příjmení a e-mailovou adresu, na niž vám bude následně zaslán kód voucheru.

Nezapomínejte, že část lázeňských zařízení poukazy vůbec nepřijímá. To platí stále, a tak je nutné si vybírat pouze mezi těmi, jež je akceptují. Vydat se lze třeba do Františkových Lázní, Mariánských Lázní, Karlových Varů apod. Přehled lázeňských zařízení, kde jde lázeňské pobyty se státním příspěvkem absolvovat, naleznete na webu Spa.cz.

Neváhejte a požádejte si i vy o příspěvek na lázně 2022. Kudy z nudy voucher nabízí každému staršímu 18 let, kdo má trvalý pobyt v ČR. Nezáleží na tom, zda pracujete, studujete, nebo jste v důchodu. Šanci má opravdu každý.

Doporučené články