Podpořte svou imunitu správným čajem

Čaj patří mezi oblíbené nápoje, které mají léčivé účinky. Víte, jak vybrat ten správný pro podporu imunity? Poradíme vám, jaký horký nápoj si připravit a udělat tak důležitý krok pro své zdraví a správné fungování organismu.

Bylinné čaje

O bylinných čajích je všeobecně známo, že fungují na podporu imunity, pomáhají nám při bolestech v krku a vybíráme si je nejčastěji, když jsme nemocní. Mezi bylinkovými čaji si můžete vybrat i zklidňující meduňku, která se používá jako čaj na usnutí a když máte v hlavě množství nechtěných myšlenek. Heřmánkový čaj dokáže zklidnit bolest v krku a používá se i pro namáhané hlasivky. Skvělou volbou jsou také bylinkové směsi, které si můžete vybrat v sypané nebo klasické pytlíkové formě.

Zelený čaj

Svou imunitu podpoříte zeleným čajem. Vyberte si silný zelený čaj, který není potřeba sladit medem ani dochucovat citronem. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě kolem 70° C. Nenechávejte jej louhovat delší dobu než tři minuty, jinak bude zelený čaj nepříjemně hořký. Doporučuje se také zelený čaj pít ráno nalačno a začít tak den s energií. Zelený čaj je také skvělým pomocníkem při hubnutí. Pokud chcete mít klidný spánek, nepijte jej už raději po 16 hodině. Pokud se však potřebujete učit celou noc, zelený čaj pro vás bude to pravé. Stejně tak můžete vyzkoušet zrnkovou nebo kvalitní mletou kávuprofesionálního kávovaru.

Matcha čaj

Skvělým pomocníkem pro podporu zdraví pro vás bude i Matcha čaj. Jedná se o typ zeleného čaje, který vám dodá energii, je protizánětlivý a navíc podpoří správnou funkci trávení a zrychlí metabolismus. Připravit si jej můžete v teplé, ale i studené variantě. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, vsaďte na Matcha zmrzlinu, pudink nebo přidejte lžíci mletého čaje do dalších sladkých receptů. Budete překvapeni novou chutí a skvělými antioxidačními účinky.

Čaj s citrónem

Klasikou mezi čaji je také čaj s citrónem. Pro tyto případy se nejvíc hodí černý čaj. Skvělý je například Earl Grey. Připravte si silný čaj, který můžete nechat louhovat pět, ale dokonce i deset minut. Přidejte do čaje med a také vymačkaný citron. Servírujte k němu čajové pečivo a vytvořte si z popíjení tohoto horkého nápoje rituál. Inspirovat se můžete například Anglií a pravidelného pití čaje o páté.

Doporučené články