Dva lidé zaslouženě obhájili vítězství v druhém kole naší fotosoutěže

Vítězství ve 2. kole naší fotosoutěže Domov objektivem cestovatelů zaslouženě obhájili dva soutěžící, které již znáte z kola prvního. O dalším postupujícím se v redakci chvilku diskutovalo. Kvalita snímků totiž neustále roste a tak je rozhodování opravdu těžké.

U prvních dvou míst jsme vzhledem k obhajobě vítězství z prvního kola, po dohodě se sponzory, lehce pozměnili ceny. Vítězové tedy získají místo druhého ZPS 9 Xpress a dalších programů software Zoner Photo Studio 9 Home, které má více funkcí, než verze Xpress.

Stránky naší fotografické soutěže naleznete na http://fotosou­tez.cestovatel­.cz

Ocenění jsou první tři autoři nejúspěšnějších snímků podle karmy nejúspěšnějšího snímku autora. Pořadí je tedy následující:

1. místo

Ivana Filipová – foto 28 – Čechy krásné, Čechy mé…


Autorka získává software Zoner Photo Studio 9 Home od firmy ZONER software – hlavního partnera soutěže, dále knihu Černobílá fotografie z vydavatelství Zoner Press, knihu Neffův průvodce digitální fotokomorou, kterou vydal Institut digitální fotografie (IDIF), dárkový certifikát na slevu kurzu IDIFu a certifákt na nákup v HUMI.

2. místo

Tomáš Kypta – foto 7 – rybník Kamenec


Autor získává software Zoner Photo Studio 9 Home od firmy ZONER software – hlavního partnera soutěže, knihu Cestovatelé a dobrodruzi Pardubického kraje z vydavatelství OFTIS a knihu Ondřeje Neffa: Digitální fotografie polopatě, kterou vydal IDIF.

3. místo

Tomáš Tkáčik – foto 26 – Mesto Tábor


Autor získává software Zoner Photo Studio 9 Xpress od firmy ZONER software – hlavního partnera soutěže, knihy Z Královehradec­kého kraje za humna z vydavatelství OFTIS a Fotografický blesk v digitální i klasické fotografii od IDIFu.

Další snímky autora naleznete na: www.rozum.13zbor­.sk

Ocenění poroty

Anna Lálová – foto 30 – Útočistě


Královské město Žatec v Severních Čechách už celé věky poskytuje útočiště lidem nejen před bouřkou. Největší rozmach zaznamenalo město ve středověku. Jeho mohutné hradby zvládly odrazit každý útok zvenčí, za nimi pak vzkvétal život a obchod. Oblast kolem Žatce proslula pěstováním chmele a už od třináctého století se ve městě mohlo vařit pivo. Chmelařská a pivovarnická tradice se dochovala dodnes. Ve městě se každý první zářijový víkend slaví Dočesná, nejstarší svátky chmele a piva v Čechách. Na Náměstí Svobody je světová rarita - nejmenší chmelnice na světě, která se sklízí v den Dočesné, tedy symbolicky jako poslední z chmelnic. Žatec má také vlastní Chmelařské muzeum. Milovníky historie zaujme nejvíc centrum města, které lze projít pohodlnou procházkou, ale také sledovat a vyfotit z ochozu radniční věže. Staré opevnění sice ztratilo svou funkci, ale nikoliv atmosféru, stejně jako malé, křivolaké uličky kolem. Nejvíce je toho samozřejmě k vidění v Den Evropského dědictví, kdy se otevřou dveře i těch památek, které jinak návštěvníky nepřijímají. Díky svému rázu je Žatec také filmovým městem, jeho exteriéry využilo při natáčení už mnoho režisérů. Mezi nejznámější filmy patří např. Bídníci, Oliver Twist, Mladý Indiana Jones... Žatec se hojně objevoval i v Českém seriálu Náměstíčko, nyní právě hostí filmaře a herce z Nemocnice na kraji města.

Tato fotografie postupuje do finálového kola o hlavní ceny. Snímek je pěkný příklad nočního fota s vystihnutím atmosféry soumraku.

Všem vítězům gratulujeme a přejeme dobré světlo!

Hlavní partner:

Zoner Photo Studio

Další parneři:

IDIF Humi OUTDOOR Zoner Press ... jednoduše dobré knihy Tiskárna a vydavatelství OFTIS Ústí nad Orlicí

Milan Kylar

Zakladatel a kdysi také šéfredaktor časopisu www.cestovatel.cz. Nyní jsem zaměstnancem softwarové společnosti... Kromě toho občas fotografuji.

Doporučené články