Chorvatská Brela: Malý ráj na Makarské riviéře!


Léto je za dveřmi, a tak je nejvyšší čas pro rozhodnutí se, kde budeme letos trávit vytouženou dovolenou. Základem pro spokojenost je, abyste věděli, zda chcete k moři, nebo spíše do přírody. Pokud vás lákají země mající moře a pláže, určitě se vám bude líbit v Chorvatsku. Konkrétně na Makarské riviéře. Důvodů je vícero, těmi hlavními jsou vzdálenost z České republiky, krásné moře i okolí, příjemní obyvatelé i přijatelné ceny.

Abyste si vydechli a načerpali energii

Luxusní letovisko Brela, o kterém budeme mluvit, se nachází na severozápadě malebné Makarské riviéry. Nachází se mezi borovicovými lesy na mírném svahu pod pohořím Biokovo. Díky tomu je letovisko chráněno před prudkými větry a zmírňuje vedra. Pláž tvoří jemné oblázky a písek, což vyhovuje dospělým i dětem. Její délka je 1,5 km, což je ideální na večerní procházku. Díky krásným zátokám a občasným skaliskům s romantickým nádechem, se vám procházení se jistě zalíbí. Místní Punta Rata pláž byla prestižním časopisem Forbes zařazena mezi prvních deset nejhezčích pláží Evropy. Voda je průzračně čistá. Velký podíl na tom má skutečnost, že je tady, kolem brelského pobřeží stále pročišťována od naplavovaného odpadu. Letovisko je součástí globálního programu Bílá vlajka.

Dovolená Brela vyhoví i těm, kdo mají rádi aktivní pohyb. V okolí můžete navštívit přírodní jeskyni Medvidina, kde dříve žil vzácný tuleň středomořský. Poznávat můžete i za pomoci lodi – za shlédnutí jistě stojí zátoka Vruja. Je tvořena strmými skálami horského sedla Dupci a rozsáhlou soustavou pramenů. Jde pravděpodobně o největší pramen na Jadranu. Podívat se můžete i na vinice, pěstují se zde olivovníky či višně. Žije zde asi 1500 obyvatel a do Splitu je cesta daleká asi 75 km. To vše dělá z Brely klidné místo, které je umístěno ve velmi dobré poloze.

Spolehlivé, útulné a kvalitní ubytování

Brela dbá o to, aby zde nebylo přespříliš návštěvníků. Můžete si tak být jisti, že se nesetkáte s obrovským počtem cizinců, což mnoho cestovatelů velmi ocení. Hotely jsou umístěny v rozlehlých borových hájích, což představuje příjemný stín a klid. Nenajdete tu ani žádný hlučný podnik, který by vám v noci nedovolil spát. Samozřejmostí je čistota, komfortnost, profesionální personál, který o vás bude ochotně pečovat. Vydejte se do letoviska Brela a poznejte jedinečné místo v Chorvatsku, na které se určitě budete chtít znovu vrátit.

Doporučené články