Srovnání cestovního pojištění


Chystáte se na cesty do zahraničí? Nevyjíždějte bez cestovního pojištění! Nikdy nevíte, co se může stát. A přitom výdaje za nehodu jsou tak vysoké. Nechejte se poučit o tom, jaké cestovní pojištění vychází finančně dobře a zaplatí vám všechny požadované výlohy!

I pro cesty k sousedům

Na ukázku tu máme týdenní dovolenou do Rakouska. Pojištění je určeno pro dvě osoby a zahrnuje úrazové pojištění, pojištění zavazadel a pojištění odpovědnosti. Léčebné výlohy jsou samozřejmostí. Účelem dovolené jsou rekreační a zimní sporty. Takové pojištění vás vyjde nejméně na 284 korun u Axa. Avšak pozor! Pojištění odpovědnosti sahá pouze do výše 1 000 000 korun. Léčebné výlohy pokryjí 5 000 000 korun. Což je dost, ale nikoli pro Rakousko, ale spíše pro levnější destinace.

Nemusíte mít obavy

Na druhé straně tu máme cestovní pojištění od Allianz. Zde pojištění tytéž dovolené vyjde na 716 korun. Značným rozdílem jsou však vyplacené částky v případě úrazu či nehody. Léčebné výlohy zde mají neomezeně vysokou sumu. Takže ať vás potká cokoli, nemusíte se obávat. Pojišťovna veškeré výdaje pokryje. Pojištění odpovědnosti zde sahá až do výše 10 000 000 korun. Na druhou stranu úrazové pojištění je 400 000 korun, u Axa je to o 100 000 více. Asistenční služby jsou samozřejmostí u každého pojištění. Zavazadla máte u obou pojišťoven pojištěna na částku 20 000 korun. Jako bonus jsou v obou zmíněných pojistkách zahrnuty i zimní sporty.

Podmínky pro levnější destinace

Pojišťovna Slavia se vám vyplatí, pokud putujete do levnějších destinací. Nabízí za léčebné výlohy 3 500 000 korun, zavazadla pojistí na 15 000 korun, úrazové pojištění je ve výši 200 000 korun a pojištění odpovědnosti sahá na 2 000 000 korun. Avšak součástí jsou též zimní sporty. Podobnou nabídku má Všeobecná zdravotní pojišťovna, která za částku 392 korun také zahrnuje zimní sporty. Při výběru cestovka neváhejte využít přehledný online srovnávač, díky kterému budete mít dokonalý přehled o aktuálních nabídkách a podmínkách pojišťoven. Za pár minut najdete to nejvýhodnější řešení.      

Doporučené články