Connect with us

Rady a zkušenosti

Neplaťte za cestovní pojištění více než je nutné

Cestovní pojištění pro ty zodpovědné a uvážlivé představuje nepostradatelný doplněk každé cesty. V článku najdete pár tipů a co jste možná nevěděli…

Published

on

Cestovní pojištění pro ty zodpovědné a uvážlivé představuje nepostradatelný doplněk každé cesty do zahraničí, ať již cesty za prací, obchodem, studiem, poznáním, zážitky nebo odpočinkem. Často bývá zmiňováno v souvislosti s tradičními zimními pobyty na horách nebo naopak letní dovolenou u moře. Dovolená, volný čas a nové možnosti v oblasti sportu, adrenalinu a pohybových aktivitách totiž zvyšují pravděpodobnost vzniku nějakého úrazu a právě tehdy přichází na řadu i cestovní pojištění.


Pojištění na cesty je jakousi jistotou a oporou v tom, že negativní události, které se bohužel dějí i v rámci dovolenkových aktivit, nebudou mít dalekosáhlé finanční dopady. Takový úraz a s ním spojená zdravotní péče, ošetření, ale třeba i výjezd horské služby nebo zásah místních záchranářů mohou znamenat finanční náklady v řádech statisíců korun.

To vše jsou důvody pro sjednání cestovního pojištění. To navíc přináší i zabezpečení v případech krádeží, vandalismu, ztráty zavazadel apod. Díky různým připojištěním se dá doplnit i o úrazové pojištění nebo užitečné pojištění odpovědnosti, které kryje škody, které pojistník způsobí svoji vinou ostatním, třeba i nechtěně.

Při sjednání cestovního pojištění bohužel řada lidí spoléhá na svoji tradiční pojišťovnu či si sjednává již ověřené pojištění i v případě, že se do zahraničí chystá za jiným účelem než posledně. Právě účel cesty do ciziny (práce, obchod, studium, poznání, odpočinek, zážitky, adrenalin, sport aj.) je však základním faktorem pro výběr vhodného cestovního pojištění.

Při sjednávání pojištění do zahraničí si vždy nezapomeňte ověřit, jaká pojistná rizika dané pojištění kryje a srovnejte je s aktivitami, které se chystáte provozovat. Nestačí jenom cestovní pojištění, ale vyplatí se takové cestovní pojištění, které pokryje všechna možná rizika. Na druhé straně mohou být některá rizika i nadbytečná, například v případě, kdy se chystáte na odbornou konferenci na pár dnů, nepotřebujete připojištění rizikových sportů.

Vzhledem k široké nabídce cestovního pojištění vám může přijít vhod jejich automatické srovnání, např. prostřednictvím webu Srovnejto.cz. Zde si můžete jednoduše, během pár okamžiků vybrat z široké nabídky to nejlevnější cestovní pojištění. Z těch nejvýhodnějších nabídek si pak vyberete tu, která odpovídá vaší zahraniční cestě a plánovaným aktivitám v zahraničí. Za cestovní pojištění tak nezaplatíte více, než je nutné, přitom získáte adekvátní pojistnou ochranu.

Continue Reading

Rady a zkušenosti

Vyrazte si v létě na dovolenou s přáteli nebo s celou rodinou: půjčovna minibusů vás vybaví na cestu

Dokud jsme vlastnili naše 7místné auto, prostor se nemusel nijak zásadně řešit. Autíčko však dosloužilo a naše současné už neumí pojmout ani naše dítě a dvě feny najednou. Takže jak vyřešit dovolenou?

Published

on


Dokud jsme vlastnili naše 7místné auto, prostor se nemusel nijak zásadně řešit. Autíčko však dosloužilo a naše současné už neumí pojmout ani naše dítě a dvě feny najednou. Takže jak vyřešit dovolenou?

Jedete na dovolenou ve větším počtu a řádně nabalení? Půjčte si dodávku nebo minibus

Půjčovna dodávek Ostrava nepůjčuje dodávky pouze vhodné k podnikání, ale i dodávky jako vícemístné vozy. V nabídce je například velice hezký Mercedes Benz Viano s devíti místy. Auto je ve výborném technickém stavu, má úsporný CDI motor a tempomat. Za krátkodobý pronájem do pěti dnů zaplatíte 1000 Kč za den. Při pronájmu nad 11 dnů již pouze 800 Kč za den. Chcete-li nové auto, s ještě nižší spotřebou, půjčte si Ford Transit Custom. Nabízí rovněž devět míst. Cena za pronájem na den do pěti dnů je 1350 Kč, nad 11 dnů 900 Kč. Rozhodli jste se do tak velkého auta přizvat ještě babičku, dědečka… Prostě tolik lidí, že jste auto zaplnili a teď řešíte, kam se zavazadly? Nejlépe a nejbezpečněji jim bude ve střešním boxu. I ten vám půjčovna minibusů zapůjčí.

Rozhodli jste se jet přece jen vlastním? Nezapomeňte před tím, než vyrazíte, na údržbu

Porucha vozu na dovolené je nepříjemná a drahá věc. Proto je důležité dát auto před jízdou do pořádku. Určitě dnes již sami neřešíte výměnu oleje. Zkontrolujte jeho stav, kdy jste jej měnili, a pokud je to zapotřebí, zajděte si do servisu nechat si olej vyměnit. Zadřený motor není levná záležitost. Nechte si zkontrolovat klimatizaci. Cesta například do Chorvatska bez funkční klimatizace by se dobrodružnou dala nazvat jen skutečně s hodně velkou nadsázkou. Pokud vaše klimatizace již nechladí, jak má, pravděpodobně vás čeká plnění klimatizace v odborném servisu. Auto si nechte prohlédnout nejlépe kompletně. Všechny provozní kapaliny, brzdy, pneumatiky apod. Nenechávejte to na poslední chvíli. Pokud by se muselo něco spravovat, může to trvat. Nejlépe je zajít s automobilem do servisu měsíc před odjezdem na dovolenou.

Continue Reading

Rady a zkušenosti

Jak ochránit kufr při přepravě letadlem

Jistě si dokážete představit, jak se s vaším zavazadlem
v letadle zachází. Doufat, že se s cestovním kufrem bude zacházet
opatrně, je zbytečné. Proto není vhodné cestovat s kufrem, který už
dosluhuje a vyplatí se zainvestovat do nového. Nicméně, nový
i starší kufr je vhodné ochránit, alespoň trochu.

Published

on

Jistě si dokážete představit, jak se s vaším zavazadlem v letadle zachází. Doufat, že se s cestovním kufrem bude zacházet opatrně, je zbytečné. Proto není vhodné cestovat s kufrem, který už dosluhuje a vyplatí se zainvestovat do nového. Nicméně, nový i starší kufr je vhodné ochránit, alespoň trochu.


Balení potravinářskou folií

Klasická vynalézavost a kutilství se nevyhnula ani v ochraně kufrů. V dnešní době na letištích uvidíte nepřeberné množství kufrů, které jsou obaleny klasickou potravinářskou folií. Každý si všimne, že to nevypadá nejlépe, ale důležitější je neprakticktičnost této ochrany. Fólie se snadno roztrhne a různě se lepí. Navíc po příletu obal ihned zničíte a nezapomínejte, že je to velice neekologické řešení.

O úroveň nahoru

Hned po domácky obaleném kufru přichází na scénu kufry omotané díky balící službě na letišti. Dnes už snad na každém letišti najdete místo, kde vám cestovní kufr obalí pevnou folií. Cena za tuto službu bývá poměrně vysoká a je stejně nepraktická jako domácí balení potravinářskou folií. Je dobré myslet na to, že většina cestujících bude mít kufr zabalený stejně jako vy, takže v příletové hale budou kufry těžko k rozeznání.

Popruhy na kufry

Popruhy vám zajistí, že se váš kufr během cesty neotevře a celkově získá větší odolnost. Jsou k dostání v různých barvách, to jistě oceníte, pokud máte nevýrazný kufr. Popruhy váš kufr viditelně odliší od ostatních zavazadel.

Trefa do černého

Pokud hledáte takovou ochranu, která velice dobře ochrání váš kufr a zároveň je módní a stylová, zvolte originální obal na kufr. Obaly jsou vyráběny z kvalitního materiálu, který je lehký, skladný a pratelný. Váš kufr ochrání před poškrábáním a před otevřením během letu. Ke všem těmto kvalitám můžete navíc připočítat skvělé designové vzory a univerzální velikosti.

Continue Reading

Rady a zkušenosti

Co si sbalit na dovolenou?

Představa o perfektní dovolené je pro každého z nás jiná.
Jedni milují aktivní dovolenou, a pro druhé je idea největšího odpočinku
pláž, lehátko a moře. Předtím než vyrazíte, buďte připraveni a
nezapomeňte si sbalit vše potřebné.

Published

on

Představa o perfektní dovolené je pro každého z nás jiná. Jedni milují aktivní dovolenou, a pro druhé je idea největšího odpočinku pláž, lehátko a moře. Předtím než vyrazíte, buďte připraveni a nezapomeňte si sbalit vše potřebné.

Na dovolenou k moři budete potřebovat hlavně plavky, opalovací krém, ručník a sandály. V případě, že dáváte přednost aktivní dovolené, je potřeba věnovat balení větší pečlivost, protože toho budete potřebovat daleko více.

Pokud jste klasický baťůžkář, který si na třítýdenní dovolenou dokáže sbalit do jedné krosny, nezapomeňte na pár důležitých věcí, bez kterých se neobejdete. Mezi ty patří lékárnička, sirky, nůž, pláštěnka nebo nepromokavá bunda a mnoho dalších. Všechny potřebné pomůcky naleznete v eshopu huskycz.cz.


Čelovka

Tu využijete kdekoliv, ať budete cestovat v horách, lesích nebo podél moře. V letních měsících je sice dlouho světlo, ale až zajde slunce, velmi těžko se vám bude v batohu cokoliv hledat. To že vám čelovka chybí, si uvědomíte, až když ji nebudete mít. Může se totiž stát, že se někde zapomenete, zakoukáte se na výhled do údolí, zdržíte se koupáním v jezeře a najednou je skoro tma, cíl kde budete spát je daleko a terén je nepřehledný. Už jste někdy stavěli stan za tmy? S čelovkou tmu nezažijete, přibalte si ji.

Samonafukovací karimatka

Pokud nestihnete včas dojít do cíle a budete muset přečkat noc na nerovném skalnatém terénu, tak velmi oceníte samonafukovačku. Nejen, že se vyspíte skoro jako doma v posteli a nerovný terén pro vás nebude překážkou, ale samonafukovací karimatka je daleko skladnější než ty klasické, takže ušetříte místo v batohu. Nerozlámejte si za dobu dovolené zbytečně záda, se samonafukovací karimatkou se vyspíte do růžova.


Spacák

Bez spacáku by trampování, ani nebylo možné. Jestli už máte karimatku, tak tím dalším, co nutně musíte mít je spacák. Nabídka spacích pytlů je opravdu veliká, záleží na tom, do jakých podmínek ho potřebujete a mnoho dalších faktorů.

Termo triko

Klasickým bavlněným trikům odzvonilo. Pokud jste celý den venku na cestě, je to nejpříjemnější, co si můžete vzít na sebe – termo triko. To totiž odvádí pot a v létě dokonce i chladí. Budete díky němu po celý den v suchu.

Termo hrnek

Teplý čaj nebo studená voda, díky termo hrnku budou mít vaše nápoje stejnou teplotu po dlouhou dobu. Neváhejte si tak na cesty zabalit i ten.

Continue Reading

Nové články

Copyright © 2024 Cestovatel.cz