Nejen cestovatelé ocení krásné fototapety aut

Rádi se touláte po celém světě? Pokud ano, zcela jistě vám utanuly na mysli různé scenérie krásné přírody, případně také prostředí velkoměsta. Stejně tak si ale bezesporu vzpomenete na mnohé dopravní prostředky, jež jste na svých cestách potkali. Asi jen velmi složitě bychom hledali cestovatele, kterému neučarovaly různé dopravní prostředky. Právě proto není od věci i do vlastního interiéru instalovat zajímavé obrazy či fototapety automobilů. V současné době je k dispozici spousta zajímavých motivů nejrůznějších vozů, které kdy sjely z ramp výrobních závodů. Pokud aktuálně o nějaké tapetě tohoto typu uvažujete, jste na správném místě. Nepřestávejte číst. Na ty nejznámější se zaměříme v následujících řádcích.


Veteráni v hlavní roli

Milujete stará auta? Pak není nejmenší problém vybrat si ten správný model domů. Elegantní fototapeta auta starší provenience vypadá opravdu stylově. Důkazem tohoto tvrzení budiž jednoznačně modely těch nejslavnějších výrobců, mezi které se řadí třeba Maserati, Ferrari, Delahaye, Bugatti, Hispano-Suiza či Talbot-Lago a mnozí další. Nikde samozřejmě není psáno, že musíte vsadit na vozy z 60. až 80. let. Mnohdy vypadají perfektně také auta mladšího charakteru. Na mysli máme především vozy patřící do 20. století. Velmi oblíbené pohledy jsou na tradiční moskviče, žigulíky, případně vozy značky Škody. Jen tradiční Octavia vyráběná v první polovině 20. století stojí minimálně za zmínku.

Moderní vozy v záři velkoměsta

Jestliže se automobil zachytí ve správném úhlu, na ideálním místě a s vhodnými kulisami i nasvícením, vypadá nádherně. Poměrně často se v interiéru vyjímá fototapeta 3D auta vyznačující se maximálním možným důrazem na detail. Vozy jsou často zachyceny při noční projížďce městským prostředím. Typická je pro takovéto scenérie zejména hra světel. Neonové barvy rozmazaných a mnohdy i velmi pestrých světel vypadají v kombinaci s tmou a nocí jako takovou perfektně. Jednat se přitom nemusí o tradiční konvenční auta. Moc dobře vypadají i tunikové speciály vybavené třeba křídly, různými přídavnými disky a jinými součástmi. Na mysli teď nutně nemusíme mít ony nelegální závody, jež jsou tradičně pořádány v mnohých světových metropolích v klasickém industriálním prostředí.


Myloview online obchod

Detaily součástí aut

Nikde také není psáno, že fototapeta auta musí nezbytně zachycovat kompletně celé auto. Naopak! Mnohdy se vyplatí vsadit vyloženě na detail konkrétního vozu. I ten totiž dokáže zaujmout strukturou, barvami a neotřelými tvary. A jaké konkrétní součásti vozů se nejčastěji na fototapetách objevují? Jedná se především o kola. Takové lité disky vypadají luxusně a evokují rychlou jízdu i vzrušující prostředí rychlých vozů a krásných žen. Mnohdy ale bývá zachycen pouze bok vozu při samotné jízdě jako výraz rychlosti a nespoutanosti. V drtivé většině aut dokonale zaujme volant. Především veteráni mají tuto nedílnou součást řízení neskutečně propracovanou. Jinak není problém vybrat si i fototapetu, která znázorňuje konkrétní značku vozu. Nápis Cadillac ve stylové podobě jistě dokáže oživit i zcela nudný pokoj.


Auta do dětského pokoje? Proč ne?

Mezi značně oblíbené patří také fototapeta auta Disney. Z dílny tohoto slavného studia už vzešla celá řada různých aut, která jsou originální a fakticky i nenapodobitelná. Jen si vzpomeňte třeba na Bleska McQuina ze známého filmu Cars a mnohé další. V dětském pokoji si najdou své místo především právě animovaná auta. Mnozí nejmenší ale milují také své hrdiny z oblasti závodních okruhů. Jednat se může klidně i o seriál vozů Formule 1. Výbornou volbou jsou i záběry na samotné jezdce špičkových světových stájí. Někdo dává přednost terénním vozům, případně slavné americké sérii Indy Cars. Mnozí malí kluci už sní o tom, že se z nich jednou stanou právě automobiloví závodníci se vším všudy. Proč jim tedy jejich sny brát, když je naopak můžete podpořit nákupem vkusné fototapety? V dětském pokoji takovéto motivy vypadají nadmíru stylově a rozzáří úsměv na tvářích kamarádů, kteří přijdou na návštěvu.

Doporučené články