Mariánské Lázně, to jsou golfové, ale i jiné zážitky

Ani v zimě nemusíme sedět doma u kamen. Co bychom z toho života měli? Krásy přírody můžeme obdivovat i v zimě, co se tak vypravit třeba do Mariánských Lázní, které jsou nejen rájem golfistů? K vidění i návštěvě je toho spousta, co byste si neměli nechat ujít?

Nejmladší lázně z proslulého trojúhelníku

Mariánské Lázně tvoří spolu s Karlovými Vary a Františkovými Lázněmi proslulý západočeský lázeňský trojúhelník, z této trojice měst jsou nejmladší. Na kráse ani oblibě jim to ale rozhodně neubírá, kdo je alespoň jednou navštívil, ten se sem rád a opakovaně vrací. Kouzelné parky, elegantní hotely, Zpívající fontána, teplé lázeňské oplatky, velké množství vývěrů minerálních vod, to všechno tady na vás čeká.

Kam se v Mariánkách můžete vydat?

Golfem je město proslulé, uprostřed západočeské nádherné přírody je zasazeno hned několik golfových hřišť, jedno z nich je i v Mariánských Lázních.

Jde o nejstarší golfové hřiště u nás, které se navíc pyšní titulem Royal. Hřiště je zasazeno do prostředí lesoparku, areál je obklopený lesem a najdete ho asi 3 km od centra města. Jde o Royal Golf Club Mariánské Lázně, zdejší hřiště je označováno jako mistrovské. Co dál tady můžete zažít?

Za kulturou do divadla i muzea

Kultura a lázně k sobě nerozlučně patří, ať už se do lázní vydáte v létě nebo v zimě. V Mariánských Lázních si můžete zajít do zdejšího městského divadla, kina nebo městského muzea. Poslední jmenované se označuje i jako Goethův dům, jde o dvoupatrový klasicistní dům na Goethově náměstí. Právě tady při svých návštěvách pobýval Johann Wolfgang Goethe, asi vás tedy nepřekvapí, že součástí muzea je i expozice věnovaná tomuto muži.

Co si takhle zalyžovat?

Lázně a lyžovačka? Jde to dohromady? Proč ne! V Mariánských Lázních si můžete zalyžovat ve skiareálu, který se nachází jen 10 minut pěšky od hlavní kolonády. Čekají tu na vás tři pečlivě upravené sjezdovky o délce 1,5 km v různých stupních obtížnosti. Pro děti tu je dětský park a lyžařská škola, pokud to podmínky dovolí, můžete si užít i večerní lyžovačku.

Dáváte před sjezdovkami přednost běžkám? I vy si tu přijdete na své. Běžecké tratě se nachází jak v areálu nejstaršího golfového hřiště na území České republiky, tedy na výše zmíněném Royal Golf Clubu Mariánské Lázně, tak v okolí národní přírodní rezervace Kladská.

Na jednom místě uvidíte ty nejznámější památky Čech

Že to není možné? V Mariánských Lázních ano! Právě tady se totiž nachází čtvrtý největší park miniatur v Evropě, Boheminium. Těšit se tu můžete z krás více než 70 tuzemských pamětihodností, které budete mít jako na dlani. Pokochat se můžete pohledem na Ještěd, pohádkový zámek Hluboká nad Vltavou, nejznámější český hrad Karlštejn, hrad Bezděz, větrný mlýn Ruprechtov a mnoho dalších.

Za pivem do Chodovaru

Pivo je skoro naším národním nápojem, pokud i vy patříte mezi jeho milovníky, udělejte si výlet za hranice Mariánských Lázní a navštivte rodinný pivovar Chodovar. Pravé Pivní Lázně, i skvělé jídlo a pití zasazené do nedotčené přírody Českého lesa se stanou vaší odměnou za to, že jste dorazili i sem.

Doporučené články