Letní sezóna přinese zdražení zájezdů

V současné době dochází ke zdražení všeho možného. Tento trend se bohužel nevyhnul ani dovoleným. I v jejich případě si připlatíte a při nákupu na poslední chvíli zároveň nemusí být takový výběr.

Mnohé cestovní kanceláře se vyjadřují víceméně jednotně. Tento rok dojde k nevyhnutelnému zdražení letních dovolených v řádu několika procent. Záleží na tom, jakou cílovou destinaci zvolíte. Výslednou cenu primárně ovlivňují náklady na letenky a hotely. Ten, kdo dřív přijde má šanci získat nejenom levnější zájezd, ale zároveň bude mít z čeho vybírat. Na druhou stranu ani zdražování v tomto segmentu neodradí lidi od cestování.

Zdražení se nevyhne oblíbeným destinacím

Už nyní je zřejmé, že koupání u moře vás vyjde v létě dráž než vloni. Na základě mnoha indicií od cestovních kanceláří je dokonce známé procentuální navýšení letní dovolené. Hned na úvod můžeme prozradit, že nejvíce zdraží Chorvatsko. Oblíbená destinace Čechů může podražit až o 14 %, což se týká všech oblíbených míst.

  • Split
  • Hvar
  • Dubrovník
  • Brač
  • Krk
  • Korčula
  • Záhřeb

Kdo by ale zanevřel na krásné Chorvatsko i přes jeho zdražení? Průzračné moře, spousta národních parků, příjemná atmosféra přímořský letovisek a hodně historických památek. To je Chorvatsko v celé své kráse. Když necháte výběr zájezdu do Chorvatska na poslední chvíli, počítejte s tím, že zdražení se bude týkat nejenom zájezdů autobusem a letecky, ale i vlastním vozem, v rámci něhož podraží právě zmiňovaná část v podobě ubytování.

Dovolená v Egyptě také podraží

Ve výčtu destinací, kde dojde k nárůstu cen za zájezdy bychom samozřejmě mohli pokračovat. Jedním z takových míst je Egypt. Písečné pláže, pyramidy a luxusní resorty u moře. Pokud se za tím vším chcete vypravit, počítejte s jistým zdražení. V tomto případě to však nemusí být o tolik, jako při cestě do Chorvatska. Meziroční zdražení zájezdů do Egypta se pohybuje kolem 9 %. A jak je to s ostatními oblíbeními destinacemi?

  • Turecko zdraží o 8 %
  • Náklady na Řecko se zvýší o 6 %
  • Ve Španělsku a Bulharsku si připlatíte 5 %
  • Zájezdy do Tuniska zdraží o 3 %

Pokud je vaším cílem dovolená v Egyptě, pak s jejím výběrem příliš neotálejte. Zaměřte se na konkrétní cílové místo, ať už půjde o Hurghadu, Safaru, Alexandrii nebo Marsa Alam. Stále se dá pořídit cenově dostupný zájezd, který bude vašim potřebám vyhovovat do nejmenšího detailu.

Jak vybrat levnou dovolenou?

Pokud chcete bojovat proti zvyšujícím se cenám za zájezdy do vyhlášených destinací světa, hledejte dovolenou na tom správném místě. Vaším odrazovým můstkem se může stát cestovatelský portál cKlub.cz. Ten je totiž nejenom plný cenově dostupných zájezdů, ale i mnohých dalších informací.

  • Blogy a cestopisy
  • Recenze hotelů
  • Inspirace na výlety

Tento projekt je v podstatě cestovatelským průvodcem. O každé zemi se toho dozvíte více něž dost. Od počasí, používané měny, bezpečnostní situace, až po tipy na překrásná místa, která byste rozhodně neměli vynechat. Zároveň bude zodpovězena otázka, jak vybrat levnou dovolenou. V přemíře zájezdů si můžete vyselektovat ty, v rámci nichž budete nejvíce spokojeni. Týká se to kvality ubytování, stravy, typu zájezdu, dopravy a přidružených věcí.

Nepropadejte panice kvůli zdražování zájezdů a připravte se na letní dovolenou s dostatečným předstihem. Nejenom, že budete moci ušetřit, ale zároveň máte jistotu, že je k mání dostatečně bohatý výběr míst, hotelů a přímořských letovisek. Dovolená je za odměnu, proto by měla do nejmenšího detailu splňovat všechna vaše kritéria, a to i přes drobný nárůst ceny. Projekt cKlub.cz se v tomto ohledu stane vaší pravou rukou.

Doporučené články