Karlovy Vary – místo, kde si odpočine vaše tělo i mysl

Karlovy Vary jsou nejznámějším lázeňským městem v České republice. Ročně sem zavítají stovky tisíc hostů, aby zde podstoupily léčebné procedury. Tamní hotely a lázně jich nabízejí nepřeberné množství, přičemž se využívají teplé karlovarské prameny. Na jaké druhy léčeb a wellness se zde můžete těšit?


Zdravotní koupele a lázně

Léčebné procedury v Karlových Varech se kromě jiného zaměřují hlavně na koupele, které mají prokazatelně příznivé účinky na lidský organismus. Jedná se třeba o rašelinovou koupel, kdy pobyt v teplé vřídelní vodě podporuje léčbu pohybového ústrojí a napomáhá odstraňovat bolest kloubního aparátu. Dále si ve Varech můžete dopřát klasickou perličkovou koupel, pro niž se zde opět využívá voda z nejznámějšího tamního pramene. Perličková lázeň snižuje stres a únavu.

Protože jsme v lázních, v nabídce nechybí ani uhličitá lázeň, jež využívá oxidu uhličitého. Jeho působení napomáhá k posílení imunitního systému a zklidnění nervů.

Příjemné zábaly vám vyženou únavu z těla

Ubytování najdete kromě jiného v hotelu Windsor – Karlovy Vary SPA. V rámci pobytu máte možnost si vychutnat nejen výše zmíněné koupele a lázně, ale například i oblíbený parafínový zábal, kdy je na pokožku aplikována parafínová hmota s olejem. Procedura pomáhá zmírňovat bolesti kloubů a uvolňuje tkáně. Dále hotel nabízí i slatinný zábal, který využívá zdejší slatinu a rašelinu. Jde o typ procedury, jež vám prohřeje a uvolní ztuhlé svalstvo po celém těle.


Z Varů odjedete odpočatí a plní energie

Kromě jednotlivých procedur si Karlovy Vary jistě užijete i jako „obyčejní“ hosté. Už jen popíjení minerálních vod z pramenů a procházky po kolonádě jsou zážitkem. Několikadenní pobyt stačí k tomu, abyste se domů vypravili odpočatí a vaše tělo bylo řádně zregenerované.

Doporučené články