Connect with us

Tipy na cesty

Kamencové jezero Chomutov

Kamencové jezero Chomutov o ploše bez mála 16 ha vzniklo
zatopením dolů po těžbě kamence a síry. Místo je vhodné jak pro
několikadenní rekreaci, tak krátkodobou návštěvu.

Published

on


Kamencové jezero Chomutov o ploše bez mála 16 ha vzniklo zatopením dolů po těžbě kamence a síry. Místo je vhodné jak pro několikadenní rekreaci, tak krátkodobou návštěvu. K dispozici je prostor pro stanování, turistická ubytovna a dva hotely (hotel U Jezera a hotel Golf Club). Voda s příměsí minerálů má blahodárné účinky na zdraví.

V areálu Kamencového jezera je vybudován nový vodní svět. Jsou zde k dispozici travnaté a písčité pláže. Využít můžete tenisové, volejbalové a nohejbalové hřiště. Nechybí ani vyhledávaná půjčovna loděk a šlapadel. Jezero nabízí nejdelší okruh pro vodní lyžování v České republice, okruh měří 780 metrů. Malá část pobřeží je vyhrazena pro nudistickou pláž. V blízkosti se nachází podkrušnohorský lesopark a letní kino. Chomutovské kamencové jezero se nachází zhruba 15 minut od centra města a je dobře dostupné jak autobusovou, tak i vlakovou dopravou.

Continue Reading

Tipy na cesty

Nemáte na dovolené zajištěnou stravu? Akční leták Billa nabízí plno potravin, které vám přijdou vhod!

Ať už se vyrážíte slunit k moři nebo na pěší túry někam do hor, vždy musíte myslet na to, co budete během vašeho pobytu jíst. Jako nejjednodušší řešení se obvykle nabízí stravování poskytované přímo ve vybraném ubytovacím zařízení, ať už v podobně poloviční či plné penze nebo pobytu all inclusive, kde můžete jíst a pít, co hrdlo ráčí.

Published

on


Ať už se vyrážíte slunit k moři nebo na pěší túry někam do hor, vždy musíte myslet na to, co budete během vašeho pobytu jíst. Jako nejjednodušší řešení se obvykle nabízí stravování poskytované přímo ve vybraném ubytovacím zařízení, ať už v podobně poloviční či plné penze nebo pobytu all inclusive, kde můžete jíst a pít, co hrdlo ráčí. Takové zájezdy však bývají většinou dražší, a když ne, tak jsou během chvilky vyprodané. Samozřejmě se ale nejedná o žádnou velkou komplikaci – pokud se vám takový pobyt za rozumnou cenu najít nepodaří, prostě vezměte svůj jídelníček do vlastních rukou. Naštěstí je tu akční leták Billa, který vám přinese spoustu inspirace a plno zajímavých slev, díky čemuž to zvládnete levou zadní.

Pořádná svačina na cestu z Billy

Než se dostaneme ke slíbeným tipům na potraviny, které se vám budou hodit během samotného pobytu, musíme také zmínit, že byste neměli podcenit ani přípravu na samotnou cestu. I s tím vám může velmi pomoci akční leták Billa, zejména pokud si plánujete připravit pohoštění v podobě vlastních baget a sandwichů. V Billa letáku totiž momentálně najdete výborné rustikální bagety za super cenu a také čerstvý šestizrnný chléb nebo klasické dalamánky. A pokud si rádi dopřejete i něco sladkého, určitě vás nezklame ani tvarohová nebo maková mřížka. Bagetu je však pochopitelně potřeba také něčím obložit, a tak vám určitě přijde vhod, že leták Billa přináší zajímavé akce i na různé sýry a uzeniny. Co takhle zkusit třeba plátky cheddaru s kuřecím šunkovým salámem a čerstvou rukolou? Hotové bagety pak můžete naskládat do plastové krabičky, kterou najdete za akční cenu například v Pepco letáku, aby se vám v tašce nerozmačkaly. Akční leták Billa má připravené řešení i pro ty, kdo dávají přednost tradiční české svačině v podobě řízků, které si můžete připravit třeba z plátků krkovice, které tu nyní zakoupíte s více než 15 % slevou.

Akční leták Billa vám umožní rychlé a snadné vaření

Když vycestujete někam na dovolenou, určitě nechcete trávit hodiny u plotny, když máte okolo sebe tolik příležitostí k odpočinku a poznávání nových, zajímavých míst. Naštěstí ani nemusíte, v Billa letáku totiž najdete plno potravin, které vám vaření dost ulehčí. Z akčních produktů můžete vykouzlit například výborný těstovinový salát s tuňákem, který bude hotový během chvilky a navíc vás příliš nezatíží, takže budete mít dost energie na jakékoliv dobrodružství, které jste si naplánovali. Z těstovin však můžete vykouzlit i jiné pokrmy. Když si například koupíte již připravenou boloňskou či jsou omáčku Franz Josef, tak budete mít jídlo hotové za pár minut. Na cestách byste mohli ocenit také bramborové noky, které stačí jen ohřát ve vroucí vodě, a můžete je servírovat třeba se špenátem nebo nějakou sýrovou omáčkou. Možností samozřejmě existuje celá řada, záleží totiž jen na vaší fantazii a chuťových preferencích.

Continue Reading

Tipy na cesty

Chorvatská Brela: Malý ráj na Makarské riviéře!

Léto je za dveřmi, a tak je nejvyšší čas pro rozhodnutí se, kde budeme letos trávit vytouženou dovolenou.

Published

on


Léto je za dveřmi, a tak je nejvyšší čas pro rozhodnutí se, kde budeme letos trávit vytouženou dovolenou. Základem pro spokojenost je, abyste věděli, zda chcete k moři, nebo spíše do přírody. Pokud vás lákají země mající moře a pláže, určitě se vám bude líbit v Chorvatsku. Konkrétně na Makarské riviéře. Důvodů je vícero, těmi hlavními jsou vzdálenost z České republiky, krásné moře i okolí, příjemní obyvatelé i přijatelné ceny.

Abyste si vydechli a načerpali energii

Luxusní letovisko Brela, o kterém budeme mluvit, se nachází na severozápadě malebné Makarské riviéry. Nachází se mezi borovicovými lesy na mírném svahu pod pohořím Biokovo. Díky tomu je letovisko chráněno před prudkými větry a zmírňuje vedra. Pláž tvoří jemné oblázky a písek, což vyhovuje dospělým i dětem. Její délka je 1,5 km, což je ideální na večerní procházku. Díky krásným zátokám a občasným skaliskům s romantickým nádechem, se vám procházení se jistě zalíbí. Místní Punta Rata pláž byla prestižním časopisem Forbes zařazena mezi prvních deset nejhezčích pláží Evropy. Voda je průzračně čistá. Velký podíl na tom má skutečnost, že je tady, kolem brelského pobřeží stále pročišťována od naplavovaného odpadu. Letovisko je součástí globálního programu Bílá vlajka.

Dovolená Brela vyhoví i těm, kdo mají rádi aktivní pohyb. V okolí můžete navštívit přírodní jeskyni Medvidina, kde dříve žil vzácný tuleň středomořský. Poznávat můžete i za pomoci lodi – za shlédnutí jistě stojí zátoka Vruja. Je tvořena strmými skálami horského sedla Dupci a rozsáhlou soustavou pramenů. Jde pravděpodobně o největší pramen na Jadranu. Podívat se můžete i na vinice, pěstují se zde olivovníky či višně. Žije zde asi 1500 obyvatel a do Splitu je cesta daleká asi 75 km. To vše dělá z Brely klidné místo, které je umístěno ve velmi dobré poloze.

Spolehlivé, útulné a kvalitní ubytování

Brela dbá o to, aby zde nebylo přespříliš návštěvníků. Můžete si tak být jisti, že se nesetkáte s obrovským počtem cizinců, což mnoho cestovatelů velmi ocení. Hotely jsou umístěny v rozlehlých borových hájích, což představuje příjemný stín a klid. Nenajdete tu ani žádný hlučný podnik, který by vám v noci nedovolil spát. Samozřejmostí je čistota, komfortnost, profesionální personál, který o vás bude ochotně pečovat. Vydejte se do letoviska Brela a poznejte jedinečné místo v Chorvatsku, na které se určitě budete chtít znovu vrátit.

Continue Reading

Tipy na cesty

Bez cestovního pojištění ani na krok

Letní dovolená u moře, zimní řádění na horách nebo i prodloužený víkend v zahraničí se mohou kvůli úrazu velice snadno stát nepříjemnou finanční zátěží. Spoléhat na štěstí a věřit, že zrovna vám se při cestách nemůže nic přihodit, by bylo poměrně nezodpovědné s ohledem na vaše zdraví i peněženku. Snažte se proto neriskovat a raději si sjednejte cestovní pojištění. Cenově se vyplatí a uzavřít ho můžete i online za pár minut.

Published

on


Letní dovolená u moře, zimní řádění na horách nebo i prodloužený víkend v zahraničí se mohou kvůli úrazu velice snadno stát nepříjemnou finanční zátěží. Spoléhat na štěstí a věřit, že zrovna vám se při cestách nemůže nic přihodit, by bylo poměrně nezodpovědné s ohledem na vaše zdraví i peněženku. Snažte se proto neriskovat a raději si sjednejte cestovní pojištění. Cenově se vyplatí a uzavřít ho můžete i online za pár minut.

Klidná dovolená za pár korun

Co se týče zdravotní prevence, na letních dovolených spoléhají Češi nejčastěji na domácí pálenku a černé uhlí. Je pravda, že si do jisté míry dokážou poradit s mastnými pokrmy ze středozemního moře i exotickými ze severní Afriky, ale v případě zlomeniny či hospitalizace moc zázraků asi nenadělají. Pomyšlení na podobné zdravotní komplikace během dovolené je opravdu nepříjemné. Ještě mnohem horší by však byl účet, který by vám zahraniční nemocnice za ošetření vystavila. V případě zahraničních cest je tedy vhodné sjednat si cestovní pojištění, které pokryje nejen náklady spojené s případnou zdravotní péčí, ale například vám poskytne i finanční náhradu v případě ztráty kufrů. Cestovní pojištění je v porovnání s cenou dovolené či zdravotní péčí v zahraničí opravdu zanedbatelnou položkou ve vašem rozpočtu. Cena pojištění pro jednotlivce se v průměru pohybuje v desítkách korun. Vyplatí se i hromadné cestovní pojištění v případě, že cestujete s rodinou nebo přáteli. Celková cena je pak opět o něco výhodnější. Taková jistota, jako je zdravotní pojištění, za těch pár korun opravdu stojí.

Evropský průkaz zdravotního pojištění stačit nemusí

Občané Evropské unie sice disponují Evropským průkazem zdravotního pojištění (EHIC), ten ale zajišťuje pouze nárok na stejnou zdravotní péči jako pro místní obyvatele, ne však bezplatné ošetření. Průkaz se vztahuje jenom na zdravotní komplikace, takže v případě ztráty kufrů nebo zpoždění letadla vám nebude nic platný.

Pojištění snadno a rychle

Moderní doba samozřejmě nabízí pohodlné a časově úsporné možnosti, jako je cestovní pojištění online. Stačí zadat vaše základní údaje, informace o pobytu a máte vystaráno. Z pohodlí domova a za pár minut si sjednáte pojištění například na top-pojisteni.cz. Na webových stránkách si můžete nezávazně vypočítat celkovou výši pojistného nebo využít službu srovnání cestovního pojištění. Snažte se neriskovat a raději si před odjezdem do zahraničí cestovní pojištění sjednejte. Ušetří vám nepříjemnou nejistotu i případné finanční náklady. Těch pár korun za klidnou dovolenou už vás nezruinuje. A zdaleka ne tolik, jako by tomu bylo v případě poplatků v zahraničí, náklady na hospitalizaci se totiž mohou vyšplhat až na statisíce korun.

Klienti u Top-Pojištění.cz oceňují rychlost sjednání pojištění online, nejpřehlednější porovnání na trhu, široký výběr nabízených produktů a v neposlední řadě slevu až 50 %. Více než 1 milion cestovních pojištění mluví za vše. Top-Pojištění.cz – pojištění mávnutím křřřídel.

Continue Reading

Nové články

Copyright © 2024 Cestovatel.cz