Jak si sbalit ústní hygienu na cesty?Cestovatel.cz – Jak si sbalit ústní hygienu na cesty?

Sbalit se na dovolenou je určitě lepší, než po příjezdu vybalovat, ale i tak si to člověk chce co nejvíce usnadnit. Často je ale také potřeba sbalit se celkem úsporně. Zvláště, když sledujete dnešní trend, cestovat na kratší dobu pouze s příručním zavazadlem. A proto je tu pár tipů, jak místo v zavazadle ušetřit a přitom mít s sebou vše, co pro kvalitní čištění zubů potřebujete.

Nikdo nechce mít plnou cestovní tašku pomůckami pro čištění zubů. Někomu sice stačí kartáček a zubní pasta, ale kdo se o svoje zuby stará poctivěji, tak potřebuje ještě mezizubní kartáček a ještě ústní vodu. A velké balení může zabrat více místa v zavazadle, než je žádoucí.

Kompaktní zubní kartáček

Pokud používáte elektrický kartáček, tak víte, že cestování s ním není zrovna nenáročné na prostor, a když už si na elektrický kartáček zvyknete, tak se ho často nechcete zříkat ani na cestách. Proto jsou dostupné na trhu i cestovní elektrické kartáčky, které jsou navrženy tak, aby byly kompaktní. Abyste s sebou ani nevozili nabíječky, tak kartáčky pohání tužkové baterie.

Fandové manuálních kartáčků to mají o mnoho snazší. I klasický manuální kartáček je poměrně malý a dá se pohodlně sbalit, ale můžete mít dokonce i něco menšího – skládací cestovní zubní kartáček. Na výběr máte u značek GUM nebo Curaprox, přičemž u Curaproxu dostanete kartáček v celé sadě s malou zubní pastou v pouzdře.

Na co celá pasta nebo ústní voda

Na týden, ani 14 dní rozhodně nepotřebujete celých 75 ml zubní pasty nebo čtvrt litru ústní vody. Proto výrobci myslí i na tohle a dnes není problém sehnat zubní pastu v balení od 12 do 30 ml. U ústních vod se dostanete také k menším balením, která mají 95 nebo 100 ml a díky tomu můžete ústní vodu vozit i v příručním zavazadle v letadle.

Řešení pro mezizubní čištění

Zubní nitě jsou na prostor poměrně nenáročné, ale pro cesty můžete sáhnout po pohodlnějším řešení, kterými jsou párátka se zubní nití (flosspick). Pokud používáte mezizubní kartáček, tak víte, že je poměrně křehký. Ideální proto je pořídit pro cestování pouzdro na mezizubní kartáčky, kde už nehrozí, že by se vám drátek ohnul.

Autor: Nazuby.cz

Doporučené články