Jak na skvělou domácí kávu?

Kam chodíte na dobrou kávu? Do kavárny? A na kolik vás vyjde? Víte, že si stejně dobrou kávu připravíte i doma? Za zlomek ceny té z kavárny?

Domácí kávovary v současné době jdou na dračku. Jak by také ne. Zmáčknutím jediného tlačítka na automatickém kávovaru získáte lahodné espresso, cappuccino, café latté i flat white. Doma. Bez čekání a za desetinu ceny, kterou byste za kávu zaplatili v kavárně. Není se pak čemu divit, že domácí kávovar dnes má své místo téměř v každé domácnosti.

Jak připravit dobrou kávu?

Způsobů, jak připravit lahodnou kávu, je ale mnohem víc. Moka express, chemex, french press, aeropress, džezva či vakuup pot. To v podstatě jsou předchůdci současných moderních kávovarů. Dobrá káva si totiž nežádá investice ve výši desítek tisíc do ultramoderních přístrojů. Z výše zmíněných pravou chuť expressa nejlépe nahradí konvička moka express. To je také důvod, proč ji najdeme téměř v každé italské rodině.

Pákový, nebo automatický?

Tím espressem to ale bohužel končí. Pokud si brousíte zuby na cappuccino, café latté či flat white, neobejdete se bez skutečného kávovaru, ať již pákového, či automatického. Pokud při přípravě kávy rádi přiložíte ruku k dílu, doporučujeme vám pákový kávovar. S ním si totiž budete připadat jako skutečný barista. Jeho protipólem je plnoautomatický kávovar servírující vynikající kávu po stisknutí jediného tlačítka. A když myslíme kávu, nemyslíme jen klasické presso.

Buďte jako Brad Pitt!

Například moderní přístroje DeLonghi vám připraví kávu, které neodolá ani Brad Pitt. Ten je totiž tváří značky. A pokud káva z plnoautomatických přístrojů DeLonghi chutná této hollywoodské celebritě, určitě zachutná i vám.

Opravdu chytré kávovary

A v čem je tajemství chuti kávy z plnoautomatických kávovarů DeLonghi? Mimo jiné i v přístrojích samotných. Ty v závislosti na modelu a příslušenství ke kávovaru třeba dokážou detekovat kávová zrna. Na základě jejich druhu samy nastaví hrubost mletí a při extrakci kávových nápojů nastaví optimální teplotu vody i páry nezbytné pro přípravu mléčné pěny. Výsledkem pak skutečně bude káva, které neodoláte.

Doporučené články