FOR TRAVEL: Inspirace na cesty a cestovatelský festival

Cestujete s dětmi, hledáme poklidnou dovolenou, relax nebo se chcete naopak vydat na pořádně divokou jízdu? Spoustu skvělých tipů a především kontaktů získáte 5. až 8. března v Pražském veletržním areálu Letňany , kde se bude konat veletrh cestovního ruchu FOR TRAVEL. A pro velký úspěch ho bude i letos doprovázet i Cestovatelský festival, který pořádá časopis Travel Digest a Cestovatel.cz.


Tuzemské i zahraniční dovolenkové zájezdy, zajímavá místa a památky, wellness a relaxace, aktivní dovolená, zážitková dovolená, dovolená pro rodiny s dětmi či pro seniory… Zkrátka veškeré aktivity, na které si ve spojení s cestováním vzpomenete se představí na veletrhu cestovního ruchu FOR TRAVEL. Ten i letos spadá pod FOR FAMILY – soubor veletrhů pro rodinu, bydlení a volný čas, které pořádá společnost ABF.

A ačkoliv se jedná teprve o druhý ročník For Travelu, mezi návštěvníky i vystavovateli už získal na popularitě. O tom svědčí počet zařízení zaměřených na pohodové trávení volného času, které se přihlásili do soutěže Grand Prix. Vítězem, který si odnese hodnotnou cenu, bude nejlepší produkt či služba a vy při vyhlašování můžete načerpat skvělou inspiraci pro dovolenou na příští rok. Pestrou nabídku jistě poskytnou i sami vystavovatelé. Jen namátkou se můžete setkat například se zástupci Cestovní kanceláře 101 CK ZEMEK, HOŠKA – TOUR, CK EVA ŠULCOVÁ, DODO – Zbyněk Dokulil, společností INTERHOME, JAF – LIPNO, NOVASOL, ITALIEONLINE, Léčebných lázní Jáchymov a mnohých dalších. Nově se na veletrhu FOR TRAVEL představí cestovní kanceláře (např. AUTOTURIST, CK KONTAKT, KUDRNA, VICTORIA, SKALLA), hotely (např. FRANKŮV DVŮR, POUTNÍ HOTEL KŘEMEŠNÍK, BIEN VIVRE HOTELS) či realitní společnosti (např. LEO REALITY GROUP).


Obecné informace Datum a místo konání: 5. – 8. 3. března 2009, Pražský veletržní areál Letňany Otevírací doba: 10.00 – 18.00 (5. – 7. 3. 2009), 10.00 – 17.00 (8. 3. 2009)

www.for-travel.cz

Ceny vstupného: děti do 6 let: zdarma žáci, studenti, důchodci, ZTP: 60 Kč základní vstupné: 100 Kč rodinné (2 dospělí + 2 děti): 200 Kč



Cestovatelský festival

Rozhodně byste si neměli nechat uniknout ani doprovodný program, který letos ABF připravuje ve spolupráci s týmem časopisu Travel Digest. Obav spojených s cestováním vás zbaví přednášející na odborných přednáškách (vystoupí zde členové Asociace českých cestovních kanceláří a agentur a Asociace cestovních kanceláří České republiky). Jistě vám dají spoustu skvělých tipů a rad jak si spolehlivě vybrat zájezd a nenaletět cestovkám až po možnosti cestování pro seniory. Návštěvníci se mohou těšit na povídání o gastronomických specialitách z Holandska a Flander, které se budou navíc ochutnávat.

Program Cestovatelského festivalu 7. – 8. března 2009 PVA Letňany, Vstupní hala I, Konferenční centrum, sál 1

Sobota, 7. 3. 2009 – organizuje Travel Digest

10.00 – 10.40 Jirka Pilnáček, Turistika.cz, s.r.o. Prezentace unikátního projektu, kde lidé sdílí své zkušenosti z cest a výletů a dostávají za to peníze (!), akce je spojena se soutěží o turistické předměty.

11.00 – 11.40 Vladimír Plešinger, Kniha Konga Cestovatel okouzlený zejména střední Afrikou, povypráví o svém „pobytopisu“ – přesně tak totiž říká své dnes slavné publikaci Kniha Konga.

12.00 – 12.40 Ing. Roman Škrabánek, Soňa Brandeisová a Tomio Okamura z AČCKA V ryze praktickém semináři plném rad a tipů poradí posluchačům jak si spolehlivě vybrat zájezd, jak cestovkám nenaletět i jak řešit vzniklé problémy.

13.00 – 13.40 Jan Čepelka, FTonline s.r.o. Jak se nespálit při výběru ubytovacího zařízení, aneb jsou oficiální certifikace (značení hvězdičkami) dostatečnou zárukou spokojenosti?

14.00 – 14.40 Daniël Hagen, HTIK Ředitel Holandské a flanderské turistické centrály vás provede po gastronomických delikatesách obou zemí, a pozor: bude se také ochutnávat!!!

15.00 – 15.40 Petr Slavík, Divočinou s fotoaparátem Známý český fotograf divočiny vás vezme na expedice do míst, která jsou stále nedotčená civilizací. Dozvíte se, co cítí v blízkosti šedohřbetého gorilího samce. Jaké to je, když na auto zaútočí slon, a co prožívá jen pár metrů od lovící smečky lvů.

16.00 – 17.00 Daniel Balcar, Výprava ke stromovým lidem Slavný cestovatel vás na Papuu Novou Guineu, k domorodcům z kmene Dani, který dodnes praktikuje krvavý rituál sekání prstů na rukou a jehož muži jsou oděni pouze do vydlabané tykve zvané koteka.

Neděle, 8. 3. 2009 – organizuje Cestovatel.cz

10.00 – 10.40 Michal Veber, tajemník Asociace cestovních kanceláří Možnosti cestování seniorů: Kdy cestují senioři a jaké jsou jejich nejoblíbenější destinace? Jak si nejlépe vybrat zájezd vhodný pro seniory a na co si při výběru dát pozor? Jak se správně pojistit? To vše a mnoho dalšího v semináři pro veřejnost…

10.40 – 11.10 Roman Hrůza, Dis. a Mgr. Bohumil Augusta, Klub železničních cestovatelů, o.s. Železniční nostalgie: Sekce klubová činnost, sběratelství, cestovatelské činnosti, podnikání v oboru železniční nostalgie a cestovní agentura, tipy na výlety motoráčky v okolí Prahy. Soutěž o volnou jízdenku na vybraný historický motoráček v okolí Prahy!

11.10 – 11.40 Jakub Turek, šéfredaktor Horydoly.cz Diashow: Divoká voda, skialpinismus, horolezectví, horská turistika, táboření – outdoorové aktivity, které vypadají nebezpečně, ale při dodržení základních pravidel se dají provozovat s malými i většími dětmi.

11.40 – 12.10 Jakub Turek, šéfredaktor Horydoly.cz Trendy v outdoorových aktivitách: Měnící se zájem je způsoben nejen rozšiřující se základnou, sporty dělícími se na mnoho disciplín, zlepšujícím se vybavením či snadnější dostupností.

12.10 – 12.40 Tomáš Peterka, Cestovatel.cz „Sex, drogy a reggaeton“: Povídání o Kolumbii, nejbezpečnější zemi Jižní Ameriky. Pláže, hory, džungle a nejlepší kafe na světě!


12.40 – 13.10 Milan Koláček, jachtař Sólo závod přes oceán na high-tech plachetnici: Český tým staví jednu z nejvyspělejších plachetnic za účelem pokořit Atlantický oceán ve světovém závodu.

13.10 – 13.40 Marek Audy, Cestovatel.cz Venezuela – Stolové hory zvnějšku i zevnitř: Fotografie objevitele rozsáhlých jeskynních systémů a autora knihy „Brány do ztraceného světa” + výstava fotografií z Venezuely.

13.40 – 14.10 Ondřej Mužík, Cestovatel.cz Expedice do Mongolska: prezentace připravované charitativní cesty s názvem CESTA DOMŮ připravené ve spolupráci s MPSV ČR.

14.10 – 14.40 Tomáš Peterka, Cestovatel.cz „Všechny barvy Altiplana“: Obrázková ochutnávka z přejezdu bolivijské náhorní plošiny. Plameňáci, kaktusy a spousta soli!

14.40 – 15.10 Martin Lejsal Cestovatel.cz Irán: Nahlédnutí do nitra Íránu, povídání o skutečném životě v této muslimské zemi.

15.10 – 15.40 Libor Malach, Cestovatel.cz Čína trochu jinak: Promítání 3D fotografií z cesty po Číně. Zkušenosti nezávislých cestovatelů a fotografie z epicentra zemětřesení z roku 2008.

15.40 – 16.10 Martin Loew, Promitani.cz Mé fotky z cest: Výběr z pořadů profesionálního cestovatele – Mongolsko, Petrohrad, Kalifornie, Havaj, Anglie, Patagonie, Maroko, Skotsko, Turecko, Ekvádor, Švýcarsko, Irsko

Změna programu vyhrazena.

Máme pro vás soutěž o vstupenky na veletrh a k tomu ještě soutěž o vstupenky na filmové představení Vítejte v KLDR, podívejte se na náš soutěžní článek

Výstavy v rámci Cestovatelského festivalu

Vstupní hala I

Domov objektivem cestovatelů, výstava fotosoutěže, finále 2008, Cestovatel, o.s.

Výstava fotografií z Venezuely, Marek Audy

Výstava velkoformátových obrazů novozélandské a australské přírody, Jiří Stránský Hala 2, sektor C


Kontakt:

Doporučené články