Cestovní pojištění pro studenty

Cestovní pojištění pro studenty

Když mladý člověk dostuduje, měl by vyrazit na cesty a poznat svět. Tak to alespoň viděl Jan Ámos Komenský a měl nepochybně pravdu. Jeho podnět ostatně platí dodnes, snad jen s drobnou úpravou: proč čekat až na konec školy, když můžete vyrazit i během studia? Je dobré ale předem myslet na možné nástrahy, které na cestovatele čekají. Komenský sice ještě žádné cestovní pojištění mít nemohl, neboť se zrodilo až v 19. století, vy na něj ale nezapomeňte!

V mládí poznej svět

Důvody k cestám do zahraničí jsou různé. Někdy chcete jen vyrazit na víkend s kamarádem či kamarádkou do některé z evropských metropolí, jindy zase máte chuť s batohem na zádech procestovat zapadlé končiny na konci světa. Nebo se třeba rozhodnete pro roční stáž na zahraniční škole. Ať už bude vaše motivace jakákoli, v žádném případě nevyjíždějte bez pojištění. Nemoc, nehoda, ale i nečekané zpoždění dopravního prostředku totiž mohou nepojištěného cestovatele přijít draho.

Pojistěte si všechno rychle online

Pojistit lze takřka cokoli. V historii se pojišťovali především bohatí lidé proti krádežím na cestách, v současné době hraje prim zejména krytí léčebných výloh. Ačkoli takové připojištění zavazadel není k zahození ani dnes!

Pojistné služby moderní doby jsou nyní snadno dostupné komukoli, a to takřka okamžitě. Cestovní pojištění lze sjednat online na pár kliknutí, ať už si vyberete pojištění jednorázové, nebo rovnou to na celý rok. A rychlost není zdaleka jedinou výhodou. Online sjednaná smlouva od Kooperativy vám například rovnou nabídne až 40% slevu na cestovní pojištění pro cesty po Evropě u celoroční varianty pojištění KOLUMBUS ABONENT.

Slevy nejen pro studenty

Podpora cestování pro mladé tedy začíná už u samotného pojištění. U některých produktů navíc není nutné prokazovat slevu studentským průkazem, stačí pouze doložit svůj věk. Nezletilí středoškoláci tak mohou u Kooperativy cestovat se slevou až 50 % ze základní sazby na jednorázové pojištění KOLUMBUS, mladí lidé od 18 do 26 let věku pak automaticky získají slevu 20 %.

Na pár dní, nebo na celý rok?

Nabídek cestovního pojištění pro studenty je celá řada. Dlouhodobá cestovní pojištění najdete dokonce jako doplňkové služby ke kreditním kartám. Mnohdy se ale vyplatí dát přednost komplexnějším produktům renomovaných pojišťoven, které nabízejí širší pojistné plnění, více pokrytých rizik a obejdete se u nich bez spoluúčasti.

Pojištění od Kooperativy tak můžete využít jak pro krátkodobé zahraniční cesty, tak pro opakované výjezdy či dlouhodobý pobyt za hranicemi. Pojišťovna za vás v případě potřeby uhradí náklady spojené s ošetřením, hospitalizací, nákupem léků nebo převozem zpět do České republiky.

Bezpečí a jistota i v neklidné době post-covidové

V posledních letech cestování po světě výrazně zkomplikoval výskyt koronaviru. Dobrou zprávou ovšem je, že do pojistných smluv u Kooperativy, u nichž máte sjednány léčebné výlohy v zahraničí, je automaticky zahrnuto i speciální pojištění COVID, které kryje léčebné zahraniční výlohy na nezbytné a přiměřené náklady na léčení onemocnění COVID ve všech státech světa nad rámec běžných pojistných podmínek.

Doporučené články