Cestovní pojištění do zahraničí – znáte i tyhle důvody, proč ho mít?

Plavky, opalovací krém, dres na kolo, sluneční brýle. Všechny tyhle věci si pravidelně balíme na naši dovolenou. Stejně tak by její neodmyslitelnou součástí mělo být i cestovní pojištění. Proč? Pojďte se podívat hned na několik důvodů. Možná, že jste o některých ještě ani neslyšeli.

Cestovní pojištění – parťák, na kterého je spoleh

Na dovolenou zpravidla šetříme velkou část roku, těšíme se na ni, takže je jasné, že si ji chceme užít hezky v pohodě a bez starostí. Právě s tím vám pomůže kvalitní cestovní pojištění do zahraničí. Jeho výběr by se měl vždy odvíjet od toho, jak své chvíle volna plánujete strávit. Chystáte se sportovat? Nezapomeňte na úrazové připojištění. Cestujete s celou rodinou včetně dětí? To se vám bude hodit pojištění odpovědnosti. Pojedete na dovolenou autem? Nezapomeňte na autoasistenci, kterou ocení všichni motoristé. Součástí cestovního pojištění v dnešní době bývají také asistenční služby 24/7, takže si navíc můžete být jistí, že tu pro vás v nesnázích vždy bude “přítel na telefonu”, který poradí, pomůže a postará se o vás.

Sjednání cestovka snadno, rychle a online

Pro sjednání cestovního pojištění už nemusíte složitě obíhat všechny pobočky pojišťoven. Stačí si doma v klidu sednout na gauč, vzít počítač, tablet nebo chytrý telefon a podívat se srovnání cestovního pojištění online prostřednictvím kalkulačky. Do ní zadáte základní údaje o cestujících a dovolené, a během pár kliknutí myší uvidíte přehledné porovnání nabídek hned od několika pojišťoven na českém trhu. Danou nabídku si samozřejmě můžete různě modelovat – upravovat jednotlivé limity krytí, stejně jako přidávat užitečná připojištění.

Pokud můžeme radit – nedívejte se u cestovního pojištění primárně na jeho cenu, ale na to, aby se o vás opravdu správně postaralo. Především se zaměřte na limity léčebných výloh (platí, že čím dále a na delší dobu cestujete, tím by měly být vyšší), stejně jako na připojištění, která se vám mohou opravdu hodit. U dovolených se sportovní náplní se také předem podívejte na to, do kterého ranku plánovaná aktivita u zvolené pojišťovny spadá, zda do rekreačních, rizikových nebo extrémních sportů.

Proč se vyplatí mít cestovní pojištění

Na prvním místě je zcela jistě úspora financí. Bez cestovního pojištění vás v zahraničí totiž i zdánlivá banalita může vyjít i na pár tisíc korun, v případě závažnějších událostí se pak může jednat až o statisíce korun.

Mezi velmi časté dovolenkové nehody například patří srážka cyklistů na cyklostezce. Stačí zkrátka chvíle nepozornosti a nehoda je na světě. V takovém případě řešíte nejen své ošetření, ale také péči o osobu, které jste způsobili karambol, a to od lékařské péče, až po případnou pracovní neschopenku a ušlý zisk. Mezi další časté pojistné události patří situace, kdy nenechavé ratolesti poškodí vybavení hotelového pokoje nebo shodí v obchodě zboží z regálu. A to nemluvíme o nečekaných dětských nemocech či nachlazeních, ztrátě zavazadel a dalších patáliích.

V neposlední řadě tu máme i koronavirus. I když jsou bezpečnostní opatření aktuálně benevolentní, počet nakažených osob u nás i v zahraničí začal opět stoupat. Sjednejte si proto raději také cestovní pojištění covid-19 a dané riziko neopomíjejte. V případě, že byste se koronavirem v zahraničí nakazili, postará se o léčebné výlohy s ním spojené, náklady na ubytování v karanténě, stejně jako o repatriaci zpět do České republiky

Užijte si tedy dovolenou naplno, bez starostí  a s tím správným cestovním pojištěním v kapse!

Doporučené články