Dovolená v Jordánsku? Skvělá volba!

Dovolená v Jordánsku? Skvělá volba!

Toužíte po opravdu exotické dovolené? Vydejte se do Jordánska! Tato arabská země si vás získá nejenom svou bohatou historií a kulturou, ale i vynikající kuchyní.


Toužíte po opravdu exotické dovolené? Vydejte se do Jordánska! Tato arabská země si vás získá nejenom svou bohatou historií a kulturou, ale i vynikající kuchyní. Turističtí průvodci Jordánsko popisují jako jedno z nejvíce pohostinných míst na světě. Uznejte sami, že dovolená v zemi, ve které jste vítáni, je mnohem příjemnější než v zemi, v níž se na vás obyvatelé dívají skrz prsty, nemyslíte? Jordánsko jednoznačně patří do první kategorie.

Pouště, antické památky i skvělé potápění

Antické památky i poutní místa, těmi je Jordánsko typické. Ale nejenom jimi. Víte, že právě v této arabské zemi se nachází jeden z nových divů světa? Nebo že třeba měsíční krajina Wádí Rum očarovala i samotného Lawrence z Arábie. Jsme si jistí, že okouzlí i vás. Či jste spíše vyznavačem adrenalinových sportů? Potápění v Rudém moři, které Jordánsko obklopuje, patří mezi nejvyhlášenější.

Poznejte taje arabské kuchyně

Návštěva Jordánska je ovšem i skvělou možností, jak se ponořit do tajů arabské kuchyně, které dominuje skopové, jehněčí, ryby, hodně ovoce a zeleniny a samozřejmě rýže či kuskus. Povinností bude ochutnat falafel, kuskus a tradiční jordánský pokrm švarma, což jsou chlebové placky, které se podobně jako gyros naplňují různými náplněmi. Další tamní dobrota nese název mansaf, což je skopové maso v jogurtu s cibulkou a rýží. Pro nás trochu nezvyklá kombinace, která však chutná báječně. Taková dovolená v Jordánsku je tak vhodná i pro gurmány.

Plánujte s Travel Planner

Individuální zájezd do Jordánska na míru si můžete pořídit například v cestovní kanceláři Travel Planner. To je přesně to, co kancelář zvládá na jedničku. Dovolenou vám rozplánují den po dni. Bez toho se totiž v Jordánsku neobejdete. V této zemi je toho tolik k vidění a opravdu to chce velmi dobrou organizaci, abyste o nic nepřišli. Zájezd do Jordánska v malých skupinách s českým průvodcem je dalším ideálním způsobem, jak tuto zemi po všech stránkách poznat. Tak neváhejte! Tato země opravdu stojí za návštěvu.

Posts Carousel