Domov objektivem cestovatelů 2008

Domov objektivem cestovatelů 2008

Domov objektivem cestovatelů tentokrát ve třech kategoriích,
jednodušším přidávání fotek a se stejnou vášní pro mapy!

Druhý ročník naší fotosoutěže je tu! (zatím neoficiální vyhlášení)

Domov objektivem cestovatelů tentokrát ve třech kategoriích, jednodušším přidávání fotek a se stejnou vášní pro mapy! Fotosoutěž potrvá pět měsíců rozdělených do jednotlivých kol po měsíci. Veškeré vyčerpávající informace, průběžné výsledky, novinky naleznete na adrese www.fotosoutez­.cestovatel.cz


Pravidla

Ještě se mohou mírně změnit. Oficiální pravidla tu budou od 1. 6. 2008

Téma soutěže:

Na snímku musí být zachyceno jedno z těchto témat na území Česka a Slovenska:

  • Fototip na výlet – památka nebo přírodní zajímavost z České nebo Slovenské republiky (fotka a popis tipu na výlet)
  • Umělecká fotografie – památka nebo přírodní zajímavost z České nebo Slovenské republiky uměleckým pohledem fotografa
  • Dobrodružství – outdoorová aktiva v Česku nebo na Slovensku – lezení, divoká voda, skok na laně, atd.

Odeslání fotografií:

Soutěžní fotografie zadávejte přes administrační systém na www.cestovatel­.cz/fotosoutez/ Systém zatím testujeme, můžete zkusit fotografie nahrát, ale 31. 5. budou všechny smazány a od prvního se pojede naostro.

Velikost snímku:

Minimální velikost zaslané fotografie: Originál musí mít delší stranu než 2000 px pro případ tisku, do soutěže však stačí zaslat menší náhled.

Fotografie nahrávejte upravené (zmenšené, doostřené), na webu se bude prezentovat v rozlišení 800×600, resp 450×600, takže minimální předepsaná velikost přihlášené fotografie je: buď 800px na šířku nebo 600px na výšku. Používáte-li rámeček, dělejte jej jednoduchý, do maximální celkové šířky 10px.

Formát fotografie musí být JPEG do 150kB. Větší soubory, nebo fotografie neodpovídajících rozměrů, budou zmenšeny a upraveny naším ochočeným robotem.

Pro tisk fotek finalistů bude zapotřebí delší strana alespoň 2000px, pokud nemáte k fotografii originál o potřebné velikosti, nebudete se moci zúčastnit finálového kola.

GPS souřadnice:

Ke každé fotce musí být přiřazena pozice, kde byla fotka vyfocena. Nadmořská výška není povinný údaj. Pokud nebude fotografie obsahovat GPS souřadnici již v EXIFu, administrační systém si ji od vás vyžádá. Nabídne vám mapu, kde si jednoduše vyberete místo pořízení fotografie a zobrazené souřadnice potvrdíte ve formuláře.

Název a věcný popis:

Památku, zajímavost či aktivitu popište, nejlépe zábavnou formou. Dobře popsaná fotografie je poloviční úspěch. Data (letopočty, rozloha,…) v popisu by měla být pravdivá a ověřitelná. U fototipů mějte na paměti, že by se třeba na to místo někdo i rád podíval.

Průběh soutěže:

  • Základní kola soutěže budou probíhat od června do října (pět základních kol). O vítězích každého kola společně rozhodnou návštěvníci stránek s odbornou porotou (opravdu sofistikovaný systém, nechte se překvapit)
  • Během listopadu vybere odborná porota celkového vítěze soutěže, kterému bude předána hlavní cena.
  • Uzávěrka fotografií je vždy 28. dne v měsíci, poté bude zveřejněna galerie s možností hlasování, které se uzavře 25. dne následujícího měsíce (poslední kolo bude patrně o týden zkráceno).
  • U každé fotografie bude zveřejněno jméno soutěžícího (včetně případného odkazu na web).
  • Každý soutěžící může poslat maximálně 5 fotografií do prvního kola. Snímky se ale musí podstatně lišit námětem. Limit počtu zaslaných fotografií se může v dalších kolech změnit, nikoliv však v průběhu kola.
  • Redakce si vyhrazuje právo nepřijmout nevhodné fotografie (kvalitou, tématem)

Použití fotografií:

Účastník souhlasí s trvalým nevýhradním použitím zaslaných fotografií organizátorem fotosoutěže za účelem další propagace soutěže, tipů na výlety a podobně na stránkách www.cestovatel­.cz. Finanční prospěch z případného komerčního využití fotografií (např. prodej vytištěných fotografií) bude vždy dělen mezi organizátora a autora fotografie a bude dopředu konzultován.


Partneři, bez kterých by fotosoutěž nemohla probíhat:

www.Reisinger.cz

Do finálového kola věnuje dvě letenky do Dubaje s odletem kdykoliv v období 1.3. 2009 – 1.6.2009 obchodní společnost Reisinger.


www.Zoner.cz

Do finálového věnuje brněnský Zoner něco ze své dílny.

Zoner sdílí stejné zaujetí pro přidávání GPS souřadnic k fotografiím jako my, proto jsme rádi, že je partnerem naší fotosoutěže již druhým rokem.



Institut digitální fotografie – IDIF.cz

Do každého kola, stejně jako loňský rok, věnuje IDIF ze své nabídky kvalitní publikace o digitální fotografii.



Humi Outdoor

Pro nejlepší fotografy HUMI Outdoor připravil dohromady 4000 Kč v poukázkách na nákup vybavení.

HUMI Outdoor máme dlouholeté, velmi dobré vztahy a věříme, že se vám nějaká ta voděodolná výbava, až budete na čekat na ten správný fotografický okamžik někde v dešti, bude hodit.



LevnéPrůvodce.cz

Lukáš z LevnéPrůvod­ce.cz věnuje každé kolo slevový kupón na nákup jakéhokoliv zboží (turistické průvodce, mapy, cestopisy, GPS atd.). V každém kole to bude 700 Kč, ve finále pak 1000 Kč.



www.DigitalniS­tudio.cz

Digitální studio věnuje výhercům v každém kole tisky:

  • 430×650 mm zdarma + sleva 30% na jednu další obj.
  • 290×430 mm zdarma + sleva 30% jednu na další obj.
  • A4 zdarma + sleva 30% na jednu další obj.

a ve finále pak:

  • 1. místo 430×650 mm + sleva 20% na neomezené množství objednávek po dobu 9 měsíců
  • 2. místo 430×650 mm + sleva 20% na neomezené množství objednávek po dobu 6 měsíců
  • 3. místo 430×650 mm + sleva 20% na neomezené množství objednávek po dobu 3 měsíců



Nakladatelství Libri.cz

Nakladatelství Libri věnuje do druhého kola fotosoutěže 3 ks publikace Víta Ryšánka Soutoky řek na území Čech, Moravy a Slezska.



Partneři výstavy


administrator
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel