Connect with us

Česko

Za odpočinkem do Termálů Losiny

Published

on

Každý z nás si čas od času potřebuje odpočinout. Sauna nebo návštěva wellness je fajn, ale co když potřebujete odpočinek opravdu komplexní? Vydejte se do termálního parku ve Velkých Losinách, který je unikátním spojením odpočinku, relaxace a regenerace. Proč jet zrovna sem?

Termální park ve Velkých Losinách je v ČR jedinečný

Když se řekne termály, většinu z nás napadnou Termální lázně na Slovensku. Termály Bešeňová, Termály Podhájska, Termály Piešťany a další. Ale co když k našim sousedům nechcete? Termály Losiny jsou pro vás jedinou volbou. Vůbec se ale nemusíte bát, že budete o něco ochuzeni, protože tu najdete vodní svět, jaký jste ještě nezažili. Jeho součástí jsou bazény napuštěné přírodní termální vodou, která vyvěrá z hloubky více než 1000 m. Venku najdete čtyři, uvnitř dalších pět. To ale není vše, těšit se můžete i na:

Finskou, solnou, parní i aromatickou saunu nebo ledovou komoru

Širokou nabídku masáží, které vám pomohou uvolnit nahromaděný stres i napětí a uvolní svaly.

Cvičení v bazénu, které může pomoci třeba při bolesti zad.

Vodní atrakce jako jsou 2 tobogány, skluzavky, divoká řeka, jeskyně nebo chrliče.

Teplotu vody až 36 °C

Vnitřní samoobslužnou restauraci s letní terasou a letní kiosek. Pochutnat si můžete nejen na českých specialitách, ale i na pokrmech mezinárodní kuchyně, ovocných i zeleninových salátech, pro děti je připravené speciální dětské menu.

Zázemí pro rodiče s dětmi i venkovní dětské hřiště

Bezbariérový přístup

Víte, že v 50. a 60. letech minulého století bylo v lázeňském parku, tam kde jsou dnes termální lázně, termální koupaliště napuštěné sirnou vodou?

Užijte si termály naplno

Zní vám to jako pohádka? Ona to vlastně taková malá pohádka je. Když jdeme do bazénu, většinou nám je ve vodě brzy zima. Tady se toho bát nemusíte, voda má úžasných 36 stupňů, což udělá dobře celému vašemu já, včetně svalů a kloubů. Komu by se odtud chtělo domů?

I na to ve Velkých Losinách myslí, ubytovat se můžete v okolních hotelích. Nelákají vás? Pak si půjčte obytné auto nebo sbalte stan a ubytujte se v některém z okolních kempů. Nic vás nebude svazovat, do termálů se můžete vracet každý den, a mezitím se třeba vydat i na nějaký další výlet v okolí.

Možností je tu spoustu, kromě zámku stojí za vidění i zdejší papírna, kde se papír vyrábí manufakturním způsobem. Že vás láká příroda? Pak si oblékněte funkční tričko, do batohu naskládejte proviant a vyšlápněte si na rozhlednu Bukovka Rapotín. Ta byla umístěna ve výši 624 m. n.m., sama je pak vysoká 22 m a nabídne vám úchvatný pohled do údolí i na hory.

 

Zdroj fotografií: https://www.termaly-losiny.cz/

Continue Reading

Česko

Estetika nebo zábava? Zkuste Frumzi i přírodní medicínu

Published

on

By

Dnešní trendy jspu v mnohém nejednoznačné. Nosí se šaty s teniskami, kabelky k mikinám s kapucí nebo třeba legíny a na tom kraťasy. I v případě mužů. Ale o něco lepší je to v online světě zábavy, nebo také v kosmetice. Zde jasně lidstvo inklinuje k online kasínové zábavě, například v podobě Frumzi. Protože je Frumzi multi-zábavný portál s mnoha automaty, karetními hrami a dalším, kde si vybere každý, kdo má zájem. A dominuje také ekologie a přírodní produkty. 

Multi online zábava 

Ve světě online zábavy jistě v dnešních dnech hrají prim online streamovací služby. Jak na filmy a seriály, tak na hry a poučná videa. Zároveň se ale velké oblibě těší také online kasínové hry. Jedním z příkladů takového portálu je například Frumzi. Ve Frumzi si totiž zájemce může vybrat ze široké škály her. A Frumzi je tak vhodným herním prostředím pro všechny zájemce a adrenalin a vzrušení. 

Podcasty a poučná videa

Kromě her a filmů je dnes také velmi populární poslouchat mluvené slovo ve formě podcastů nebo sledovat naučná videa. Dnes je doba informací a ty mají moc. A tak se každý, kdo může, snaží nějaké nové informace získat, jak může. Ať už poslechem, tak například sledováním stále populárnějších youtuberů. 

Ekologie je trendy

A i když se to nezdá a kvůli umělé inteligenci je potřeba stále více výpočetní kapacity, která je nákladná na zdroje i provoz, je ekologie vím dál tím více trendy. A to nejen ve světě zábavy a online potěšení, ale také v jiných oblastech. Od oblékání, po spotřebiče, nebo třeba kosmetiku. Co pro vás znamená pojem ekologie? 

Ekologické dnes nemusí znamenat drahé 

I přes to, že je mnoho marketingových kampaní na to, jaké přípravky jsou ty nejlepší a jaké krémy ty nejúčinnější a zároveň ekologické, nemusí to být tak složité. Mnoho z nich si můžete podle receptu babiček vyrobit sami. Od kopřivové vody, po heřmánkový krém. A uschovat to můžete třeba ve staré krabičce od léků, bonbónů nebo vymyté lahvi se šroubovacím uzávěrem. 

Ekologická estetika těla 

A také je někdy dobré nezapomínat na staré dobré pravidlo, že méně je více. Že pěkně umyté a větrem vyfoukané vlasy a červená líčka jsou často nejhezčí. A že tuny make-upu často jen zakryjí přirozenou krásu tváře, než aby napomáhaly. Co pro vás znamená přirozená krása? A i tak se dají využít přírodní líčidla a kosmetika na bázi přírodních olejů a esencí, i barviv. 

Online ekologie 

A ekologicky a šetrně se lze chovat i online. Například využívat internetové vyhledávače, které se zasazují svým výdělkem o podporu krajiny a udržitelnost. Dbát na vypínání počítače v době nečinnosti. Na vytahování nabíječky ze zásuvky, pokud se nic nenabíjí. 

A obecně myslet i na to, jak se k zařízení chovat tak, aby co nejdéle vydrželo. Protože není potřeba mít vždy nové každý rok. Žijte chytře a využívejte vše tak, abyste vy i lidi kolem vás byli spokojení a mohli si tak užívat zábavy, krásy a všech výdobytků co nejdéle. 

Continue Reading

Česko

Potřebujete si odpočinout od neustálé práce a stresu?

Published

on

By

Každý z nás se bez přestání strachuje o uživení své rodiny, dobrý prospěch dětí, povýšení v práci, správnou opravu auta, péči o staré rodiče a tak dále. Ve výsledku jsme doslova zavalení stresem a starostmi. Přesně proto je důležité čas od času vypnout a restartovat svou mysl i tělo. Jak na to?

Víkendový wellness

Nevíte, kdy jste si naposledy opravdu odpočinuli? V tom případě je pro vás správnou volbou zimní pobyt v některém z mnoha českých wellness hotelů. Těch u nás najdete desítky a desítky, přičemž většina z nich poskytuje opravdu kvalitní služby. Jaký vás zaručeně potěší?

Dobrou volbou je zimní pobyt v Ústeckém kraji. Ten totiž nabízí nejen vyhlášené lázně, ale i nádhernou okolní přírodu. Díky tomu si vychutnáte aktivní i pasivní relax.

Zážitky na celý život

Ubytování v Ústeckém kraji přichází v mnoha různých podobách, od skromných penzionů až po luxusní hotely. Pokud si chcete opravdu užít, zaměřte se spíše na vyhlášené lázeňské město Telice. To je už po několik stovek let známé díky léčivým pramenům, takže jej v průběhu generací navštívila řada známých osobností (například Beethoven).

V současnosti vás potěší nádherným divadlem, několika kiny, jazzovým klubem, řadou výborných restaurací, několika obchodními domy, krytými sportovišti a tak dále. Stejně tak si nenechte ujít ani blízké Krušné hory, kde uvidíte neopakovatelnou přírodu. Zasněžené kopečky a lesy mají své kouzlo. Láká vás dovolená v Ústeckém kraji?

V tom případě si rezervujte ubytování na Hotel.cz. Tento oblíbený portál vám v mžiku představí nejlepší formy ubytování v jakémkoliv kraji České republiky. Svou popularitu si získal hlavně díky bezkonkurenčně nízkým cenám. Zároveň si zajistíte rezervaci během několika málo kliknutí myši, a to bez registrací, telefonování a dalších nesmyslů.

Continue Reading

Česko

Vyrazte na dovolenou po střední Evropě

Published

on

By

Nemusíte na dovolenou k moři, stále více roste popularita zemí našeho regionu. Proč se nemrknout na místa, která jsou podobná vašemu městu či vaší zemi? Jaké lokace by vám neměly uniknout?

Ubytování v České republice

A začněme u nás, protože spousta z nás sice zná moře a jiné dálky, ale jak to máte prozkoumané doma? Kolikrát jste třeba náhodou narazili na krásné místo, které máte blízko bydliště? Jaké je ubytování v České republice? Poradíme vám, že pokud jste z Moravy, vyrazte na západ do lázeňských měst nebo i do Prahy. A třeba do Českého Krumlova jezdí lidé z celého světa. Podívejte se klidně na hotely v Českém Krumlově a ubytujte se přímo v centru pohádkového místa. A když jsme u pohádek, nemůžeme nezmínit město pohádek, Jičín. Pokud jste z Čech, vydejte se zase poznávat krásy Moravy. Co se tu nabízí? Nepřekvapí, že spojení s degustací je skoro nezbytností. Nadchne vás Pálava, moderní Brno, okouzlí vás ráz Zlína.

Hotely v Maďarsku

Raději byste za humny? Tak bratia vás uvítají. Poznejte krásy přírody Vysokých i Nízkých Tater, pobavíte se v Bratislavě, a jestli hledáte lázně, doporučujeme hotely ve Veľkém Mederu. Odtud můžete ještě dál, oblast kolem jihu Slovenska je proslulá lázeňskými místy, odtud jsou, doslova coby kamenem dohodil, ubytování v Maďarsku. I zde můžete strávit několik dní. Mrkněte třeba na hotely v Györu, což je místo rovněž proslulé svými termály. Přes den si budete užívat relaxace v bazénech a vířivkách, pak se můžete vydat na nákupy, poté si dáte něco dobrého k jídlu a potěšíte své mlsné chutě, jelikož zdejší kavárny jsou vyhlášené. Dovolenou si pohodlně naplánujte z komfortu domova, podívejte se již nyní na hotely a ubytování na Hotely.cz, kde je opravdu pestrý výběr. Zde si vyberete dovolenou na míru vašim představám.

Continue Reading