Zdravá pleť se na cestách hodí. Podpořte ji kolagenem

Změna klimatu, náročné a dlouhé lety, nedostatek spánku během cestovatelských dobrodružství – to zřejmě žádné pleti na kráse nepřidá. Právě proto je tak důležité se o ni celoročně starat a během cestování dvojnásobně! Ať už jedete na all inclusive dovolenou, nebo honit antilopy v Africe, dobrou taktikou k udržení zdravé pleti je užívat kolagen.

Není to jen marketingový tah, samozřejmě pokud sáhnete po správném výživovém doplňku. Kolagen je totiž stavební bílkovina, která je v našem těle zásadní a tvoří až 80 % lidské kůže a také velkou část tkání pohybového aparátu. Jde o jeden z vývojově nejstarších stavebních prvků, bez kterého bychom nefungovali. Tělo si ho však v dostatečném množství tvoří jen do určitého věku. Po 25. roce života se zásadním způsobem snižuje jeho tvorba a můžeme ho mít nedostatek. Projevuje se to jako typické znaky stárnutí – kůže ztrácí pružnost, je sušší a může být zranitelnější, klouby se opotřebovávají a mohou pobolívat. Naštěstí je dnes již poměrně jednoduché doplnit si kolagen zvenčí. Potřebujeme jen najít ten správný kolagenový hydrolyzát, který se získává z kvalitních živočišných zdrojů. Protože najúčinnejším způsobem, jak kolagen doplnit, je vnitřní užívání. Jedničkou na českém i slovenském trhu je v tomto směru již šest let ryze český produkt, Inca Collagen.

Jde o účinný kolagenový hydrolyzát, který se získává z vedlejších produktů mořských ryb. A jak to probíhá? Kolagenové molekuly z ryb jsou příliš velké na to, aby je lidské tělo dokázalo zpracovat, proto je třeba je štěpit na peptidy. Mořský kolagen je z vývojového hlediska nejčistší, právě proto značka sází na tento zdroj, pokračuje odbornice, doktorka biochemie RNDr. Dagmar Petrová: „Vzhledem k tomu, že ryby jsou vývojově velmi starým druhem, je kolagen v jejich tkáních spojený s minimem dalších, podpůrných biomolekul, takže produkt hydrolýzy rybích tkání obsahuje prakticky jen fragmenty kolagenu a minimum jiných komponent.“

Dlouhodobé výzkumy potvrzují, že nejlepší kolagen na pleť vzniká takovou metodou štěpení kolagenové molekuly, aby měly výsledné peptidy zachovanou homogenní strukturu trojšroubovice. To zajistí kolagenovým peptidem bio-aktivitu, a právě díky tomu je pak lidské tělo může použít a vytvořit si nový kolagen. Firma Inca Collagen proto hledala způsob, jak toho docílit a svůj produkt získává s pomocí specifické enzymatické hydrolýzy. Jde o štěpení bez tepelných úprav, šetrně a výsledkem jsou homogenní kolagenové peptidy, které mají formu jemného bílého prášku. Navíc Inca Collagen sází na 100% čistotu, neobsahuje nic jiného, ​​jen kolagenové peptidy. Žádné aromata, příchutě a díky formě prášku nepotřebuje ani konzervanty. Cokoli z přidaných látek by totiž mohlo stěžovat průnik peptidů do tkání, které dokážou fragmenty využít k tvorbě nového kolagenu.

Inca Collagen je bioaktivní, prémiový certifikovaný kolagenový hydrolyzát, který vaši unavenou pleť dostane do kondice. Podporuje obnovu tělu vlastního kolagenu a regeneraci kolagenových vláken, což vede k zlepšení stavu pokožky, ta je pak pružnější, hydratovanější, zdravější a dokáže lépe odolávat vnějším vlivům. Navíc se pokožka s dostatkem kolagenu lépe regeneruje, lépe zvládá účinky slunečního záření, takže se budete jednoduššeji opalovat a opálení déle vydrží. Hodnotí Klára Schmartz: “Dřív jsem měla s opalováním problém, při častém a rychlém opalování jsem zrudla jako rak a následně se mi kůže loupala. Díky kolagenu se teď opálím hezky do hněda a opálení vydrží daleko déle.”

Tak co, vyzkoušíte svou po létě unavenou pleť osvěžit kolagenem? Doporučujeme mrknout na stránku Inca Collagen, kde platí dlouhodobě sleva na kolagen. Protože investice do zdravé pleti se vyplatí.

Doporučené články