SKOPELOS MALÝ OSTROV S ÚŽASNÝMI PLÁŽEMI

Dovolená Skopelos

Ostrov Skopelos zpopularizoval především slavný muzikál Mamma Mia, který se tu před léty natáčel. Přes nádherné pláže a neporušenou přírodu ostrov přesto ještě není cílem masové turistiky, ostatně tu není ani letiště. Turisté přilétají na ostrov Skiathos, odkud se dopravují na Skopelos lodí. Ostrov Skopelos, součást souostroví Sporady, má rozlohu jen 96 km² a trvale tu ve stejnojmenném hlavním městě a dalších dvou obcích Neo Klima a Glossa žije asi 5000 obyvatel. Pokud vás zaujal půvabný bílý kostelík na skále v závěrečné scéně Mamma Mia!, můžete si výstup vyzkoušet na vlastní kůži. Jedná se o kostelík Agios Ioannis na severovýchodě ostrova.


Nádherné pláže ostrova Skopelos

Mezi nejznámější pláže patří Perivolia na severovýchodě ostrova, Glysteri a Glyfoneri, ideální zejména pro rodiny s dětmi.


Obyvatelé hlavního města i jeho návštěvníci jezdí za koupáním na Sarres na východ od hlavního města Skopelos. Ideálním místem k relaxaci je také záliv Panormos s hotelem Adrina beach. Pobřeží ostrova Skopelos tvoří oblázkové i písečné pláže s malými zátokami a křišťálově čistou vodou. Jsou tu pláže s lehátky, slunečníky a možností občerstvení i panenská místa pro nerušené soukromí, ideální pro příznivce nudismu. Hladina moře, omývající ostrov Skopelos je proměnlivá od pozvolného vstupu po skalnaté zálivy s prudce klesajícím dnem, oblíbené milovníky potápění.


Hlavní město Skopelosu

Návštěvník ostrova zpravidla jako první uvidí půvabné hlavní město Skopelosu. Tvoří ho bíle omítnuté domky s červenými střechami a dřevěnými balkony, typické pro řecké ostrovy. Malebné kvetoucí dvorky, úzké uličky a přívětivé taverny na pobřeží ostrova Skopelos dotváří místní atmosféru. Staré kamenné schody vedou k hradu na vrcholu nad městečkem, kde se nachází i nejstarší kostel města Basilika svatého Athanasiose, a odkud je nádherný panoramatický výhled.

Doporučené články