Silvestr podle vašich přání…

Poslední den v roce si zaslouží něco speciálního. Projížďka na lodi, návštěva divadla nebo prohlídka hradu, velkolepý ohňostroj na náměstí, večerní lyžování… Vyberte si a přijeďte strávit nevšedního Silvestra v České republice!


Silvestr kulturní

Silvestrovská představení mívají uvolněnou atmosféru, a mají je rádi jak diváci, tak sami interpreti. V Praze i jinde si můžete zajít na balet, operu nebo představení černého divadla. Černé divadlo: představení Kouzelný cirkus v divadle Laterna Magika (www.laterna.cz) nebo The Best of Image v divadle Image (www.imagethe­atre.cz) Balet: Louskáček v Národním divadle (www.nd.cz) Opera: Cikánský baron v Janáčkově divadle v Brně (www.ndbrno.cz) nebo galavečer ve Státní opeře Praha (www.opera.cz) Klasická hudba: Praha: Silvestr v Rudolfinu (www.ceskafil­harmonie.cz), Vánoční koncert ve Vile Bertramka (www.bertramka­.cz), Český Krumlov – Vánoční koncerty (www.ckkrumlov­.info.cz)

Silvestr v klubu nebo na diskotéce

Speciální silvestrovský program připravuje snad každý hudební klub nebo diskotéka v Česku. Vstupenka většinou zahrnuje také silvestrovské menu včetně přípitku. Pokud chcete jít na místo, kde to spolehlivě žije, zamiřte na Stodolní ulici v Ostravě (www.stodolní­.cz). V ulici, která prý nikdy nespí, najdete desítky klubů, barů a hospod.

Silvestr na vodě

Může být sychravo, ale na lodi s pohárkem horkého grogu v dlaních zima nevadí! V Praze si vyberte kratší plavbu po Vltavě (www.prazskebe­natky.cz) nebo si objednejte rovnou celý večer na vlnách. Golfistu nejvíce potěšíte pozváním na palubu GolfYacht (www.golfyacht­.cz), protože silvestrovský balíček tu zahrnuje také indoor golf!

Silvestr v luxusu

Hlavní město České republiky se stává Mekkou luxusních hotelových značek. Např. v nově otevřeném hotelu Kempinski (www.kempinski-prague.com) si dopřejete vybranou šestichodovou večeři a soukromý půlnoční ohňostroj v hotelové zahradě. Ve stylu 50. let ladí silvestrovský program na zámku Mcely (www.chateaumce­ly.com). Tento zámecký hotel je jediným českým pětihvězdičkovým hotelem na venkově a vy se můžete těšit na stylový večer v příjemné společnosti. Na putování historií vás pozvou na zámku Zbiroh (www.zbiroh.com). Za doprovodu kejklířů, tanečníků a žongléřů se projdete od středověku až po současnost…

Silvestr na hradech a zámcích

Na Karlštejně (www.hradkarlstej­n.cz), nejnavštěvovanějším českém hradě, vás poslední den v roce čeká speciální prohlídka ve slavnostně vyzdobených interiérech. Předem objednané skupiny se mohou podívat také na zámek v Nelahozevsi (www.zamek-nelahozeves.cz).

Silvestr na horách

Na chalupě nebo v hotelu, Silvestr na horách je něco, po čem touží většina Čechů. Dáváte-li také přednost zimní romantice, neváhejte a vyberte si co nejdříve pobyt na českých a moravských horách (www.holidayin­fo.cz).

Doporučené články