Proč si vzít tablet na cesty?

Chystáte se na dovolenou autem? Máte malé děti? Obáváte se, že se vaše děti během dlouhé cesty budou nudit? Není důvod! Pořiďte jim tablet, dlouhá cesta pak uteče jako voda. Tablet je ideálním a hlavně univerzálním společníkem na cestách, a to nejen pro vaše děti. Jeho mobilitu a univerzálnost ocení každý člen rodiny po svém, a to nezáleží na věku či pohlaví.

Tablet je velmi univerzální zařízení

Z vlastní zkušenosti vím, že řidič se na cestách zabaví řízením. Pokud ale neřídíte, tak cesty autem jsou po několika hodinách, ať je krajina sebehezčí, už nudné. A to, i když se k pobavení celé posádky v autě zazpívají všechny oblíbené rodinné songy, u nás to byla jednoznačně Známka punku od Visacího zámku, a zahrají též všechny společenské autohry, včetně slovního fotbalu. Ano, můžete si s sebou vzít knihu, ale pakliže nejste skutečně vášnivý čtenář, tak vás ani kniha patrně celou cestu nezabaví, nemluvě o tom, že se řadě lidí dělá při čtení v autě špatně. Pak přichází na řadu tablet, který je multifunkční a vy si ho můžete před cestou „nakrmit“ muzikou, knihami, filmy a aplikacemi dle vlastní rozvahy. Zábavu tak lze střídat prakticky do nekonečna. iPad má také GPS a je výhodným zařízením i pro řidiče, protože snadno nahradí navigaci a navíc je díky většímu displeji přehlednější než telefon.

Tablet není určen jen na cesty autem

Tablety zabírají v porovnání s počítačem mnohem méně místa a dnešní modely ho dokážou téměř plnohodnotně nahradit. Tablet má navíc široké využití a děti ho milují. Nabízí nekonečné možnosti zábavy, díky níž udržíte své děti v pravé poledne pod slunečníkem. Svou neocenitelnou úlohu sehraje i při čekání v restauraci, kdy dětem můžete pustit jejich oblíbenou pohádku a mezitím si v klidu prostudujete jídelní lístek. Většina tabletů „běhá“ na systému Android, ale jestliže chcete skutečně bezproblémový a stabilní systém, tak sáhněte raději po systému iOS a iPadech od firmy Apple. Když si pořídíte vhodný tablet, například Apple iPad Pro s 11 a 12,9 palcovým displejem, můžete si na dovolené snadno přečíst maily, progooglit si okolní pamětihodnosti, získat inspiraci na výlety nebo informaci, kde je nejlepší místní hospoda. Tabletem můžete i fotit a na cestách vám také poslouží jako výborná záloha na fotky z vašeho kompaktu nebo zrcadlovky. Když na dovolené budete muset pracovat, zvládne to se ctí.

Tablet můžete využít i po návratu z cest. Vaše fotky a videa z dovolené lze na tabletu rovnou upravovat a připravit snadno multimediální prezentaci nejen pro vaše kamarády, ale uděláte radost i vaší babičce.

Doporučené články