Podzimní prázdniny v Chorvatsku? Skvělá volba!

Letní sezona v přímořských letoviscích ještě nekončí! Na podzim tu navíc teploty neatakují třicítky a památky nejsou v obležení davů turistů. Zkrátka máte možnost si svou dovolenou skutečně užít. A kam se vydat? Co třeba do Chorvatska?
Dubrovník, Hvar, Makarská riviéra, Pula, Split, Rabac. To je jen malý výčet těch největších chorvatských lákadel. Chorvatsko nabízí úchvatné pláže, zálivy, jezera, skaliska a jeskyně, klidné oázy i apokalyptické zátoky. Opuštěné ostrovy i rušná města.

Chorvatské pláže

Jadranský Karabik, to je zátoka Sakurun. Úchvatnou pláž najdete i pod vesničkou Lubenice. Budete dovolenou trávit s malými dětmi? V tom případě si nenechte ujít pláž na Susaku. S jemným pískem a mělkou prohřátou vodou.

Dechberoucí ostrovy

Chorvatsko, to samozřejmě není jen pevnina, ale spousta krásných ostrovů a ostrůvků. Líbilo by se vám zapomenuté místo, kde lišky dávají dobrou noc? Bez turistů, kdy se budete moci plně ponořit do svých myšlenek? Vydejte se na ostrov Molat v Zadarské oblasti. Na návštěvu však stojí také ostrovy Lošinj, Šolta, Cres, Korčula, Mljet, Pag a spousta dalších.

Historická města

Je libo kapka historie? Pak by vaší cílovou stanicí mohl být starobylý Trogir. Plný středověké románské architektury a zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. Historické památky ale najdete i ve Splitu (Diokleciánův palác), Dubrovníku (Staré město), v Šibeniku, Poreči či na ostrově Hvar.

Kde se ubytovat?

Zapomeňte na cestovní kanceláře. K ničemu je totiž nepotřebujete. Plně je nahradí třeba server hotely.cz. Zadáte-li do hlavního vyhledávače pojem ubytování Chorvatsko, systém vám nabídne více než 21 tisíc ubytovacích zařízení. V nabídce jsou apartmány Chorvatsko, hotely, penziony i ubytování v soukromí.

Dovolená v Čechách

Rozhodli jste se zůstat v Čechách? I zde můžete strávit nezapomenutelnou dovolenou. A server hotely.cz vám opět při výběru vhodného ubytovacího zařízení bude asistovat. Je libo třeba ubytování Liberec? Máte ho mít. Stejně jako ubytování ve spoustě dalších měst. Pokud zkrátka plánujete podzimní dovolenou, vybírejte si hotely a ubytování na Hotely.cz.

Doporučené články