Zažijte rok plný zážitků! Zkuste studium na střední škole v USA


Co byste řekli na možnost prožít jeden rok na americké střední škole s CCI? Studium v USA překvapivě není tak nedostupné, jak by se mohlo zdát. Při vynaložení nevelkého úsilí můžete získat rok trvající nezapomenutelný zážitek a také studnu informací, ze které budete čerpat po celý zbytek života.

Proč studovat v USA?

Motivací, proč se pouštět do studia na druhém konci světa, se nabízí hned několik. V první řadě poznáte, jak se žije v běžných amerických rodinách, které dosud znáte pouze z filmů. Seznámíte se s každodenními i tradičními americkými zvyky a poznáte kupu nových přátel a lidí s odlišným pohledem na svět. Naučíte se samostatnějšímu způsobu života, než na který jste byli zvyklí z pohodlí svého domova. Jednu z největších předností představuje zdokonalení vašich jazykových schopností. Na svoji angličtinu zde budete stoprocentně odkázáni a nic jiného než mluvit a jakkoliv se dorozumět vám nezbyde. V neposlední řadě vám studium na střední škole v USA přinese vhled do toho, jak lze k výuce přistoupit jinak než u nás. Kromě nově nabytých znalostí vám tato zkušenost pomůže i při dalším studiu na univerzitě, ať už v České republice, nebo, pokud se vám tam zalíbí a budete mít výborný prospěch nebo sportovní úspěchy, i za oceánem. Nemusíte se ale bát, že ve škole prosedíte celou dobu vašeho pobytu v USA, zbyde vám čas i na cestování, zábavu a vaše oblíbené sporty či jiné koníčky. Navíc po skončení studia můžete i několik týdnů cestovat po USA.

Jak se v USA učí?

Amerika je charakteristická individuálním přístupem k výuce. V jedné třídě nebývá více než 15 žáků, je zde tak více prostoru pro přímou interakci s učitelem. Při studiu v USA si také sami budete moct zvolit některé předměty. Kromě povinné angličtiny, americké historie a většinou také matematiky na vás čeká výběr z mnoha různých oborů. Podle svého zájmu si vyberete z biologie, zeměpisu, fyziky, psychologie, ekonomie, marketingu, IT, jazyků a z mnoha dalších zajímavých lekcí. Velký důraz se při studiu na střední škole v USA klade také na mimoškolní aktivity. Velmi rozšířené tu jsou sportovní kluby a jiné zájmové kroužky. Odpovídá to principu utváření jedné komunity kolem dané školy, který v Americe funguje.

Kdo může do USA na střední školu vyrazit?

Hlavní a jedinou povinnou podmínkou je splnění věkového limitu. Při příjezdu do USA vám musí být 15 – 18,5 let. Pak už vám nesmí chybět jen odvaha, chuť se vzdělávat a zažít nové věci, a také určitá úroveň angličtiny. Bez ní byste se přeci jenom domlouvali těžko.

Kde budete bydlet?

Poslední věc, kterou ještě nevíte je, kde budete během onoho roku bydlet. Zdarma a dobrovolně vás bude hostit pečlivě prověřená americká rodina, která za váš pobyt nedostává žádné finance a je tak motivována čistě touhou pomoci cizím studentům na jejich životní cestě. Poznáte tak, jak funguje každodenní život v USA, a naopak jí předáte něco z vlastních zkušeností a zvyklostí.

Za kolik a s kým?

Pokud se budeme bavit o ceně, v základní variantě stojí roční studium v USA $ 7 950. Zahrnuje ubytování v hostitelské rodině včetně stravování, úhradu samotného studia, pomocnou ruku po celou dobu pobytu a také garanci umístění na jedné ze středních škol. Dražší studijní program ($ 21 000) vám navíc umožní zvolit si na základě vašich preferencí konkrétní školu, ať už podle zaměření nebo lokality. Pokud si nejste jistí, jaká cesta je pro vás nejvhodnější, poraďte se před finálním přihlášením s agenturou CCI – www.cci.cz, která středoškolské studium v USA zajišťuje. Společně proberete možnosti a rozhodnete se, jak postupovat dále.

Co takhle vyjet zadarmo?

Na závěr na vás u agentury CCI čeká velmi lákavá možnost. Stipendium na středoškolské studium v USA vám může dopřát celý rok v Americe zdarma! Jediné náklady, které bude potřeba vynaložit, budou na vízum a kapesné. Abyste toto výhodné stipendium ve výši až 250 000 Kč získali, musíte prokázat vynikající studijní výsledky z minula i předpoklady do budoucnosti. Čeká na vás test a pohovor. V případě, že přes obě části projdete ze všech uchazečů nejlépe, užijete si svůj roční americký sen s minimálními náklady.

Doporučené články