Malebné Jeseníky, krajina stvořená pro lyžaře

Jeseníky patří k oblíbeným lyžařským lokalitám v České republice nejen pro svou krásnou přírodu, ale také díky kvalitním službám místních středisek. Jestli hledáte lyžařský areál, který vám poskytne příjemné sjezdovky a kvalitní hotelovou péči, měli byste navštívit tento horský ráj. Pokud však nejste zrovna fanoušci sjezdového lyžování, nevadí. Jeseníky jsou jako stvořené pro dlouhé romantické procházky. Zejména milovníci běžkařského sportu si je zamilují.

Úchvatná jesenická magistrála

Na běžky v Jeseníkách vyjíždí každoročně mnoho turistů. Můžou za to dohromady více než tři sta kilometrů dlouhé lyžařské běžecké trasy. Pokud se vydáte po tzv. jesenické lyžařské magistrále, můžete se dostat třeba až na sousední Rychlebské hory nebo na Kralický Sněžník. A tomu už se říká výzva! V případě, že nemáte takovou fyzičku na to, abyste tuto trasu zvládli během jediného dne, ale přesto byste si po magistrále rádi udělali výlet, žádný strach. Vydáte-li se po stopě této lyžařské tepny, potkáte cestou mnoho ubytovacích zařízení, kde je možné složit hlavu a nabrat síly. Jedním z nich je například hotel Kamzík. Kromě komfortních pokojů a restaurace, kde vám naservírují jídlo z domácí jesenické kuchyně, můžete zregenerovat rozlámané tělo ve vířivce, sauně nebo na masáži. Proč si tedy s rodinou nenaplánovat několikadenní dovolenou a nepokusit se zdolat jednu z nejoblíbenějších běžkařských tratí?

Sjezdovky, kam se podíváte

Pakliže vás běžky nelákají a baví vás více sjezdové lyžování, čeká tu na vás celá řada lyžařských středisek. K největším v této oblasti patří Ski aréna Karlov, která svou velikostí, kapacitou lanovek a kouzelným večerním lyžováním láká české i zahraniční lyžaře. Nejznámějším a turisticky nejnavštěvovanějším místem ale zůstává lyžařské středisko Praděd – Ovčárna. Není se čemu divit, když se zde nachází nejvyšší hora Moravy. Málokterý milovník zimních sportů by si během své dovolené v Jeseníkách nechal ujít výlet na Praděd.

Doporučené články