Koupě bazénu se vyplatí

Vzhledem k tomu, že koupání se v mnoha přírodních nádržích hlavně přes léto nedoporučuje, je daleko lepší vybrat si k tomuto účelu vhodný bazén.

Lidé žijící v bytech tak obvykle musí kvůli tomu navštěvovat blízké koupaliště, ovšem majitelé rodinných domků s dostatečně velkou zahradou mohou využít této výhody a vodní plochu si vybudovat na svém pozemku. Kupodivu to nemusí ani moc stát.

Cena je dnes docela přijatelná

Domácí bazén je stále v myslích mnoha Čechů brán jako něco luxusního, co si nemůže dovolit jen tak někdo. Tohle klišé však už dávno neplatí. Díky nadzemním modelům, které se dají pořídit opravdu takřka za pakatel, je to levnější než kdykoliv předtím.

Problém takovéhoto plastového bazénu ovšem tkví v něčem jiném, a sice v rozměrech. Ty obvykle nejsou dostatečné k tomu, aby si dospělý člověk dobře zaplavat, což je samozřejmě velké mínus.

Esteticky založeným jedincům navíc nemusí být pochuti fakt, že jde takový bazén vidět na kilometry daleko. Rozhodně se nejedná o žádnou skvostnou dekoraci.

Zapuštěné modely

Výše zmíněné potíže je možné eliminovat zakoupením plně zapuštěného bazénu. Tyto verze už nenarušují reliéf pozemku, případně jen velmi mírně. Navíc je možné si je objednat v mnoha velikostech i tvarech, takže si každý přijde na své.

Sportovně založené typy si pak mohou bazén nechat obohatit kupříkladu protiproudem. U něj je možné si snadno nastavit intenzitu odporu, což vyhovuje jak začátečníkům, tak i pokročilejším plavcům.

Luxusní typy

Lidé toužící po skutečně luxusní vodní ploše obvykle volí přelivový bazén. Jeho základním poznávacím znamením je hladina kopírující povrch pozemku. Nikde nic nevyčnívá ani nepřečuhuje, takže z dálky nemusí být vůbec patrné, že na zahradě vůbec nějaký bazén je.

Tyto vodní plochy nejsou zajímavé pouze z estetického hlediska, ale i co se údržby týče. Čistí se totiž mnohem snadněji než jiné verze bazénů, což je další výrazné plus. Navíc je snadné je sehnat za poměrně příznivé ceny, například u firmy ALBIXON.

Doporučené články